Foto:youtubeHNS

JAKA PORUKA IZ HRVATSKE PROTIV DISKRIMINACIJE: ‘Svi smo jedna obitelj’

Autor: Dnevno GIŠ

Na svu sreću pojave rasizma ili diskriminacije nisu česte u HNL-u, koliko to muči primjerice lige petice, ali HNS je po uzoru na veće organizacije, prije Svjetskog prvenstva u Kataru, predstavio promotivnu kampanju “Svi smo jedna obitelj”.

Kampanja jasno komunicira snažnu i jedinstvenu poruku hrvatske nogometne obitelji kako su svi oblici diskriminacije neprihvatljivi.

U tri promotivna videa sudjeluju igrači svih deset klubova SuperSport HNL-a te igrači nogometnog kluba Parag za koji nastupaju pripadnici romske nacionalne manjine.

Igrači svih nacionalnosti

U kampanji uz hrvatske reprezentativce, Livakovića, Petkovića, Oršića, Kalinića, Ivušića i Labrovića, sudjeluju igrači 32 nacionalnosti, koji nastupaju u HNL-u, a svaki od njih na svom je jeziku poslao poruku: ‘Svi smo jedna obitelj’.

Zajednička tematska sjednica Komisije za profesionalni nogomet i Komisije za sigurnost HNS-a koja se održala početkom listopada i na kojoj su sudjelovali svi klubovi SuperSport Hrvatske nogometne upozorila je na porast broja neprihvatljivih i diskriminatornih poruka, kao i govora mržnje na tribinama, a kampanja ‘Svi smo jedna obitelj’, odgovor je na takvo ponašanje.




Novčana sredstva, prikupljena od kazni klubovima za rasizam i druge oblike diskriminacije, biti iskorištena u korist projekata prevencije neprihvatljivih ponašanja, navode još iz HNS-a.




Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.