IZVANREDNA SJEDNICA NOGOMETNOG SAVEZA: Robert Prosinečki dobio je još jednu prigodu

Autor: Andrija Kačić Karlin

Robert Prosinečki ostaje izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine do konca kvalifikacija u kojima reprezentacija BiH u studenome treba odigrati još utakmice protiv Italije u Zenici i Lihtenštajna u gostima, odlučeno je u petak na izvanrednoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza te zemlje.

S obzirom da momčad Roberta Prosinečkog nema realnih izgleda za izravni plasman na EURO 2020, izvjesno je da će popularni “Žuti” predvoditi reprezentaciju susjedne zemlje protiv neke od europskih reprezentacija u dodatnim kvalifikacijama koje su izborili plasmanom u elitni razred Lige nacija.
Prosinečki je nakon poraza u Armeniji (4-2) prije nekoliko mjeseci podnio ostavku koju Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH nije usvojio, a očigledno je da se stajalište među članovima rukovodećeg tijela Saveza susjedne zemlje nije promijenilo niti nakon što je porazom u Grčkoj (2-1) reprezentacija BiH praktično ostala bez plasmana na EURO kroz kvalifikacije.
U četvrtak se u pojedinim BiH medijima pojavila informacija kako će Prosinečki biti smijenjen, međutim, čelnici Saveza su odlučili da se strasti malo primire i dali mu povjerenje da kvalifikacijski ciklus privede kraju.
Bosna i Hercegovina se trenutačno nalazi na trećem mjestu u skupini sa deset bodova iz osam utakmica, pet manje od drugoplasirane Finske koja s prvoplasiranom Italijom gotovo sigurno ide na Europsko prvenstvo.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.