Snimio: Damir Skomrlj / CROPIX

IZNENADNA SMJENA U RIJECI: Pala brza odluka, jedan udarac bio je previše

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Sredinom kolovoza, imamo prvu smjenu na klupi u hrvatskom prvoligaškom nogometu. Dok se već tjednima priča o sudbini Nenada Bjelice na klupi Osijeka, trenerska promjena dogodila se u Rijeci, gdje s klupe odlazi Dragan Tadić.

Dužnost prvog trenera momčadi će u dolazećem razdoblju obavljati Fausto Budicin. Pripremat će i s klupe voditi momčad u nedjelju u šestom kolu prvenstva protiv Istre 1961 u Puli, a možda i duže.

Na odlasku, Dragan Tadić ostavlja Rijeku na pretposljednjem mjestu ljestvice, samo ispred Istre 1961, s osvojena četiri boda u četiri ovosezonska nastupa u prvenstvu. Tu je bio i europski oproštaj već na početnoj prepreci koju je Rijeka imala, u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv švedskog Djurgardena.

Trenerove oproštajne riječi

Kako je Rijeka objavila, s trenerom je dogovoren sporazumni raskid ugovora, a klub je donio i Tadićeve oproštajne riječi na odlasku iz kluba.

‘Na početku se želim zahvaliti HNK Rijeka na prilici koju sam dobio. Svi znaju da je Rijeka moj klub i uvijek ću ostati navijač Rijeke. Želim se zahvaliti svima predsjednika Damira Miškovića na prilici, dopredsjedniku Deanu Šćulcu, generalnom menadžeru za sport Robertu Palikuči, savjetniku predsjednika Srećku Juričiću, generalnom direktoru Luki Ivančiću, ali naravno i svim ljudima u klubu. Hvala stručnom stožeru s kojima sam svakodnevno radio, želim svima puno sreće u nastavku sezone’, objavio je klub Tadićevu izjavu.

Nije trajalo dugo

Dragan Tadić je uoči početka nove sezone preuzeo posao šefa stručnog stožera nakon što je nedugo po završetku protekle sezone klupu napustio Goran Tomić. Očekivalo se da bi strpljenja s trenerom moglo biti više jer je riječ o momčadi koja se tek uigrava, s dosta novih igrača, ali nije ispalo tako.

Foto: Zeljko Puhovski/CROPIX

Odluka nakon domaćeg poraza

‘Presuda’ o smjeni objavljena je dva dana nakon što je Rijeka bila praznih ruku protiv Slaven Belupa na Rujevici. Gosti iz Koprivnice slavili su s 1:0, a tom pobjedom, prekinuli su gostujući ‘post’ u Rijeci koji je trajao od listopada 2009., dok se još igralo na Kantridi.




Udarac koji se Rijeci dogodio protiv Slavena očito je bio jedan previše za vodstvo kluba. Prije toga, stigao je i europski oproštaj protiv Djurgardena,  s ukupnih 4:1 u korist momčadi iz Švedske, dok je u prvenstvu jedina pobjeda bila ona iz prvog kola protiv Šibenika, s 1:0 na Šubićevcu. Slijedio je domaći remi protiv Gorice pa poraz od Lokomotive u Zagrebu, prije nego je proteklog vikenda došla i izgubljena utakmica protiv Slavena na Rujevici.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.