Foto: Goran Mehkek/CROPIX

IZNENAĐENJE ZA VATRENE: Objavljena jedna promjena, a riješeno i važno pitanje

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Hrvatska je na okupu prije početka Svjetskog prvenstva u Katru, s prvom utakmicom protiv Maroka za devet dana, naredne srijede u prvom kolu u skupini. Prije nego se krene, skinuto je s dnevnog reda i važno pitanje o brojevima koje će nositi aduti na koje računa izbornik Zlatko Dalić.

Kako je na društvenim mrežama približio Hrvatski nogometni savez, igrači će u novim garniturama dresova koji su predstavljeni nedavno biti u akciji s brojevima na koje su uglavnom već naviknuti.

Kapetan i rekorder po broju nastupa za Hrvatsku Luka Modrić će, tako, ponovno biti sa svojom klasičnom ‘desetkom’, a u napadu, ‘devetku’ će nositi Andrej Kramarić, čija minutaža u hrvatskom dresu najavljuje da će nositi veliki teret i na dolazećem SP-u.

Završni odabir

U završnom odabiru igrača koji je prošlog tjedna obznanio Zlatko Dalić, ovako izgleda stanje po brojevima na dresovima hrvatskih reprezentativaca na SP-u, kako je otkrio HNS.




Prije SP-a – neočekivana promjena

Prije nego se smjesti u Katru, Hrvatska će ovog tjedna biti u Rijadu, gdje je u srijedu s početkom u 11 sati na našem vremenu na rasporedu prijateljska utakmica protiv domaće Saudijske Arabije. Bit će to jedina službena provjera prije utakmice protiv Maroka, ostatak forme ‘brusit’ će se na treninzima, a Saudijska Arabija dočekuje Vatrene i s jednim iznenađenjem.

Odnosi se na stadion na kojem će se igrati utakmica u srijedu. Trebalo se igrati na stadionu Mrsool Park, koji ima kapacitet od 25 tisuća gledatelja, no zbog lošeg travnjaka na tom stadionu na kojem klupske utakmice igra Al Nassr, dogodio se premještaj na stadion Princa Faisala bin Fahda, čiji je kapacitet nešto manji, 22.500 gledatelja.

Najvažnije izbjeći ozljede

Utakmica protiv Saudijske Arabije dobro će doći za uigravanje, ali i za provjeru igrača iz drugog plana, za što nema puno vremena prije početka SP-a. Ipak, važnije od toga je izbjeći ozljede koje bi donijele glavobolju Daliću i stručnom stožeru.




Uzimajući to u obzir, dobro je da se dogodila promjena stadiona s obzirom na objavljeni problem u lošem stanju travnjaka na prvotno predviđenom terenu za utakmicu protiv Saudijske Arabije.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.