AP Photo/Darko Bandic/Guliver Image/Ilustracija/navijači Hrvatske

IZJAVA KOJA ĆE POTRESTI SVIJET NOGOMETA: ‘Kupili smo sve utakmice na Svjetskom prvenstvu, do one protiv Hrvatske’

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š

Izjava koja će dobrano protresti svijet nogometa izašla je iz usta bivšeg reprezentativca Sovjetskog saveza Andreja Kančelskisa, koji je karijeru nakon SSSR-a gradio i u Manchester Unitedu, Evertonu, Rangersima i Fiorentini.

Kančelskis je u intervjuu za ruski Match TV pričao i o svojem sukobu s bivšim izbornikom Rusije Stanislavom Čerčesovim, koji je tu funkciju obnašao od 2016. godine do 2021. godine.

Bivši reprezentativac često je kritizirao Čerčesova, ali ono što je izjavio u zadnjem intervjuu moglo bi dovesti do velikih potresa na svjetskoj nogometnoj sceni.

Kupili smo sve utakmice




“Nemam ništa protiv Čerčesova, ali na čemu da mu čestitam? Na tome što smo kupovali utakmice? Da, sve utakmice do one kad smo ispali, od Hrvatske u četvrtfinalu, smo kupili. Bili smo domaćini i napravili smo istu stvar kao Koreja i Japan, koji su ‘ubili’ Talijane sudačkim odlukama”, rekao je Kančelskis pa nastavio:

“Protiv koga smo igrali? Protiv Urugvaja, koji nas je razbio, i protiv Španjolaca, koji su igrali neobjašnjivo. Bila je to vrlo čudna utakmica i vjerujte, prava istina o njoj tek će se saznati”, izjavio je bivši reprezentativac Sovjetskog Saveza i dodao:

“Jeste li se ikad pitali zašto je izbornik Španjolske idući dan dobio otkaz? Mislite li da je španjolski kralj dolazio bezveze? Vjerujte mi, bio je to poseban dogovor. Španjolci nisu udarali loptu kako znaju. Ja sam igrao nogomet, valjda razumijem što to znači”, objasnio je Kančelskis, koji je na pitanje mogu li veličine kao Iniesta ili Ramos namjestiti utakmicu rekao:




“Gledajte, ako to od vas traži kralj, kako biste vi postupili? Zbog toga nisu pokazali nikakvu inicijativu. Vjerujte mi, uskoro će se puno toga saznati”, završio je svoje izlaganje Rus.

Autor:Dnevno.hr/G.I.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.