Ivica Olić zabio za pobjedu Bayerna

Autor: hina

Igrala se sudačka nadoknada i činilo se da će utakmica završiti bez pobjednika, no tada je naš reprezentativac iskoristio okljevanje gostujuće obrane, ukrao loptu i zabio pobjednički gol.

U današnjoj prvoj utakmici četvrtfinala nogometne Lige prvaka minhenski Bayern je na domaćem terenu pobijedio Manchester United 2-1, a pobjednički gol dao je hrvatski reprezentativac Ivica Olić u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Domaći nogometaši, koji su igrali bez dvojice standardnih prvotimaca, ozlijeđenog Arjena Robbena i kažnjenog Bastiana Schweinsteigera, vrlo su rano doživjeli šok, već u 2. minuti iz prekida. Ubacio je Nani, a Wayne Rooney je neometan zabio za vodstvo Manchester Uniteda.

U 16. minuti Manchester je dva puta zaprijetio u razmaku od 30 sekundi, prvo Rooney, a potom Nani, ali bez rezultata.

Olić je u 27. minuti imao stopostotnu priliku za poravnanje, ali je promašio loptu. Šest minuta kasnije Pranjić je prizemnim udarcem sa 25 metara pokušao iznenaditi Van der Sara, ali je vratar gostiju uspio ukrotiti loptu.

U 38. minuti ponovno katastrofalna pogreška Bayernove obrane, slično kao kod prvog gola, i opet je Rooney bio u šansi, ali ovaj puta nije bio precizan.

U drugom poluvremenu Bayern je djelovao nešto bolje i angažiranije, ali stvorio je tek par poluprilika do posljednjih 15 minuta susreta

No, u 76. minuti domaćini su ipak uspjeli poravnati iz slobodnog udarca sa 18 metara, kojeg je izveo najbolji igrač “Bavaraca” Franck Ribery. Lopta je u živom zidu pogodila Rooneya, promijenila je smjer i odsjela u mreži.




Stoper Manchestera Nemanja Vidić je u 83. minuti nakon kornera pogodio gredu, a u 90. napadač Bayerna Gomez je pucao iz neposredne blizine, ali Van der Sar je odlično obranio.

I kad se činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, Olić je iskoristio oklijevanje gostujuće obrane i u drugoj minuti sudačke nadoknade zabio je pobjednički gol za Bayern.

Uz Olića, koji je odigrao cijelu utakmicu, drugi hrvatski reprezentativac u redovima Bayerna Danijel Pranjić igrao je do 89. minute.




Uzvrat je 7. travnja u Manchesteru.

BAYERN: 22-Hans-Joerg Butt; 21-Philipp Lahm, 5-Daniel Van Buyten, 6-Martin Demichelis, 28-Holger Badstuber; 8-Hamit Altintop (Miroslav Klose, 86), 17-Mark van Bommel, 23-Danijel Pranjić (Anatolij Timoščuk, 89), 7-Franck Ribery; 25-Thomas Mueller (Mario Gomez, 73), 11-Ivica Olić.

MANCHESTER UNITED: 1-Edwin van der Sar; 2-Gary Neville, 5-Rio Ferdinand, 15-Nemanja Vidic, 3-Patrice Evra; 17-Nani (Ryan Giggs, 82), 24-Darren Fletcher, 16-Michael Carrick (Antonio Valencia, 70) , 18-Paul Scholes, 13-Park Ji-Sung (Dimitar Berbatov, 70); 10-Wayne Rooney.

STRIJELCI: 0-1 Wayne Rooney (2), 1-1 Franck Ribery (76), 2-1 Ivica Olić (90+2).

SUDAC: Frank De Bleeckere (Belgija)

STADION: Allianz Arena.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.