Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

ISPRIKE, POLITIKANSTVO I RETORIKA: Hoće li Vatreni igrati u Splitu? Saznat ćemo uskoro

Autor: Dnevno.hr

Već se nekoliko dana najavljuje sastanak u trokutu između Hrvatskog nogometnog saveza, Grada Splita i HNK Hajduka. Trebale bi te tri strane iznaći zajednički jezik u završnici pregovaračkog procesa oko povratka hrvatske nogometne reprezentacije na Poljud. Otkako je prije dva tjedna objavljeno da će Vatreni protiv Mađarske igrati u Splitu, ne stišava se bura reakcija. Hajduk je bio nezadovoljan jer je odluku Izvršnog odbora HNS-a doznao iz medija, Grad Split je prebacivao lopticu na eventualnog suorganizatora utakmice na Poljudu, a HNS se pokušavao probiti i čini se – uspio.

Za 10.30 sati zakazan je sastanak na Poljudu na kojem bi trebali sudjelovati Marijan Kustić ispred HNS-a, Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita i Marin Brbić, predsjednik Hajduka. Nema Davora Šukera koji je na službenom putu, a teško je i predvidjeti što se može dogoditi na sastanku. Iz Hajduka su nekoliko puta ponovili da će im za privolu trebati pokazati promjene u odnosu kuće nogometa prema njima. Grad Split je tražio ispriku HNS-a zbog svega iz prošlosti, a izbornik i reprezentativci žele igrati u Splitu.

Moguće je da Vatreni protiv Mađarske 10. listopada i zaigraju u Splitu, bez privole Hajduka, ali u tom slučaju prije će se početi puniti naša rubrika Navijači od one nogometne.

Sastanak je dakle, u 10.30.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.