Izvor: Twitter/Real Salt Lake City

ISPISAO JE POVIJEST; JE LI OVO NAJVEĆI TALENT NA SVIJETU?! Debitirao za profesionalce s 13 godina!

Autor: F.F

Dok većina 13-godišnjaka pohađa osnovnu školu, piše zadaće i sjedi pred kompjuterom, Axel Kei ispisuje povijest svjetskog nogometa. Ovaj mladić sa svega 13 godina debitirao je u profesionalnoj nogometnoj ligi u SAD-u.

Axel je tako postao najmlađi profesionalac u povijesti profesionalnog sporta u SAD-u, a taj je uspjeh postigao nastupivši za momčad Real Monarchsa protiv Colorado Springsa u USL ligi, inače drugoj profesionalnoj ligi u SAD-u.

Kei je odigrao nešto više od pola sata te time ispisao povijest nogometa.

Samo je jedan mlađi, ali…

S 13 godina, devet mjeseci i devet dana postao je najmlađi profesionalac u SAD-u, a u svijetu nogometa samo je jedan mlađi ‘profesionalac’. Riječ je o Mauriciu Baldiviesu, veznjaku iz Bolivije koji je debitirao za profesionalce s 12 godina, svega nekoliko dana prije 13. rođendana. No Mauricio je debitirao za Auroru 2009. godine kada je taj klub vodio njegov otac, a odigrao je svega nekoliko minuta s obzirom na to da je ušao na samom kraju utakmice. Nakon toga se nije pojavljivao među seniorima do 2011. godine.




Prije njega rekorder u SAD-u bio je legendarni Freddy Adu, koji je sa svega 14 godina debitirao za DC United. Kasnije je prešao u Benficu, ali nažalost nije ispunio svoj potencijal.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.