Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Irski novinari bombardirali Čačića: Izbornika dočekalo teško pitanje o Lovrenu, a otkrio je tko će dobiti priliku

Autor: Bruno Herljević

Večer prije dvoboja pred novinare je stao izbornik Ante Čačić u pratnji Marija Mandžukića koji će protiv Sjeverne Irske nositi kapetansku traku.

Hrvatska nogometna selekcija trenutno se nalazi u Belfastu gdje će u utorak (danas) u 20 i 45 izaći na noge neugodnoj Sj. Irskoj. Večer prije dvoboja pred novinare je stao izbornik Ante Čačić u pratnji Marija Mandžukića koji će protiv Sjeverne Irske nositi kapetansku traku.

Čačić je otkrio svoja očekivanja i objasnio je tko će sve dobiti priliku. “Ovu utakmicu moramo prvenstveno iskoristiti da provjerimo određene kandidate koji su imali manju minutažu, da kroz to proširimo reprezentativnu vrstu. Mene zanima da Hrvatska bude svoja, imamo dobro raspoloženje, učinit ćemo sve da prekinemo niz domaćina bez poraza ovdje u Belfastu, a jasno da će ga oni nastojati produžiti. Očekujem pravu natjecateljsku utakmicu i pravi podražaj. Siguran sam da će Hrvatska izgledati dobro, da će igrači dati sve. Što se tiče našeg sastava, dat ću priliku svima koji nisu igrali s Islandom, dvojim oko vratara i jednog igrača”, kazao je Čačić.

Susreo se potom s neugodnim pitanjem o Dejanu Lovrenu, odnosno, zašto jedan od najboljih braniča Premiershipa nije u reprezentaciji. “Slučaj Lovren ne postoji, on će se odazvati u reprezentaciju kad ja budem smatrao da je potreban. Njegove dobre igre u Liverpoolu i meni su satisfakcija jer ja sam mu bio prvi seniorski trener u Interu. Hrvatska, niti bila koja reprezentacija, ne bi se odrekla Lovrena, pa neću ni ja”, kazao je Čačić, prenosi SN.

Čačić još tvrdi kako će mu utakmica sa Sjevernom Irskom pomoći da dođe do potrebnih informacija vezanih za neke igrače.

Novinarima je na par pitanja odgovorio i Mario Mandžukić koji je inače izrazito zatvoren prema javnosti.

“Naravno da nam je svima drago što smo Island odradili kako smo priželjkivali, pobijedili smo u jako teškim uvjetima, bez navijača. Ovdje također želimo da utakmica završi na za nas lijep način. Za njih nema prijateljskih susreta, svaki je natjecateljski, mi se isto tako moramo postaviti i sigurno će to biti dobra utakmica”, kazao je Mario koji je ujedno i najstariji igrač u reprezentaciji.

“Ne osjećam se star, već sam dugo ovdje i normalno je da sam sad najstariji. Ima dosta mladih igrača, veseli me što sam u tom društvu, uvijek mi je lijepo biti dio ove ekipe”, veli Mario.




Posljednje vrijeme sve češće se govori o njegovu prelasku u Premiership, a potražuje ga dosta klubova. Mandžukić je poručio kako je tema isključivo reprezentacija i kako neće odgovarati na ta pitanja. Otkrio je je li gledao utakmice Sj. Irske.

“Koliko sam stigao jer bio sam koncentiran na naše nastupe. Znam neke igrače, ništa nas neće iznenaditi, izbornik i stožer će nas pripremiti”, ispričao je Mandžukić.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.