Irski mediji Trapattoniju: Trap, čuvaj se Jelavića!

Autor: Totalsport

U Irish Timesu su izrazili nadu da će se stoper Aston Villle Richard Dunne oporaviti do Europskog prvenstva kako bi imao tko čuvati Jelavića, te su izborniku Trapattoniju poslali nedvosmislenu poruku: - Trap, pazi se Jelavića!

– Točno za šest tjedana od sutra, nedjelje, 29. travnja, Irska će se nogometna reprezentacija sučeliti Hrvatskoj na Gradskom stadionu u Poznanu u dvoboju prvog kola C-skupine Europskog prvenstva…

Tim riječima veliki analitički tekst počinje irski dnevnik Irish Times, koji se, kao uostalom i izbornik reprezentacije Giovanni Trapattoni, već počeo pripremati za turnir u Poljskoj i Ukrajini.

Svu je pažnju komentatora Irish Timesa Michaela Walkera zaokupio jedan hrvatski reprezentativac: Nikica Jelavić

– Hrvatski će napad protiv nas predvoditi čovjek koji je u dosadašnjoj reprezentativnoj karijeri zabio dva gola za nacionalnu momčad. Nažalost, to je statistički podatak koji nas ne može više tjerati u zabludu, napisao je Walker spomenuvši potom impresivni Jelavićev golgetrski učinak, ne samo u Evertonu, već i u Glasgow Rangersima.

– Za Everton je skupio osam golova u 12 nastupa, od kojih je u trima ulazio s klupe. Slijedilo je to nakon 17 pogodaka koliko je već ove sezone zabio za Rangerse. U škotskom je klubu u sezoni i po skupio 49 nastupa i 36 golova, piše Walker dodajući:

– Evertonov menadžer David Moyes nije čovjek koji bi se rasipao komplimentima. Svejedno je rekao da ga Jelavić asocira na Šukera. Paralelno s tim, njegov suigrač Phil Neville primijetio je sličnost s Ruudom van Nistelrooyem, dok najviše od svega zapanjuju podaci do kojih je istraživačkim radom došao novinar Liverpool Echoa Mark Lawrenson.

– Svaki put kad je Jelavić na lopti, imam osjećaj da će se nešto dogoditi. Oba je gola Manchester Unitedu na Old Traffordu zabio iz prvog dodira, što znači da je 41 od 44 svoja posljednja gola u službenim utakmicama zabio iz prvog dodira s loptom – izjavio je Walkeru Lawrenson nastavivši:




– To govori da Jelavić uvijek zauzima izvanredan pucački stav na vrijeme. Kada lopta ide na njega, postavlja se prema njoj na način da, čak i uz njezinu moguću devijaciju, njegova reakcja ostaje instinktivna.

– To je izvrsna vijest za njegove suigrače koji znaju da će, bez obzira na to dali li mu oni maksimalno preciznu loptu ili ne, uvijek biti u situaciji opucati prema suparničkom golu.

– Njegove su kretnje izvrsne i to je nešto čemu možete učiti mlade nogometaše. Jelavić je tako prirodan u tome. Ponekad mu ne treba niti pola metra prostora da bi se snašao i tukao po golu. Osim toga, on i na planu razvoja Evertonove igre radi bespoštedno.




– Njegov prvi gol Manchester Unitedu bilo je remek-djelo. Bio je to posao poštanskog službenika, koji ima jedno-jedino mjesto za nalijepiti markicu. Da bi zabio De Gei, Jelavić je u skoku morao glavom uputiti loptu tako da preleti Španjolca te da se potom, zbog teškog kuta, spusti nisko u malu mrežicu. Bio je to jedini način za zabiti iz te nezahvalne pozicije. Jelavić je pogodio.

Još je biranijim riječima za Irish Times o svom suigraču progovorio Phil Neville, koji je u Manchester Unitedu imao čast igrati s velikim nogometašima:

– Njegovim žilama teče led. Protiv Swanseaja i Sunderlandda promašio je zicere. U prvim idućim situacijama nakon tih promašaja, realizirao je prilike majstorski. On se ne uzrujava ako promaši. Igra kao da se zabavlja s klincima u parku. Ne zanimaju ga intervjui niti novine. Samo želi igrati nogomet i čim prije otići kući. Nikica ima mentalitet Ruuda van Nistelrooya ili Alana Shearera.

Na koncu, u Irish Timesu su izrazili nadu da će se stoper Aston Villle Richard Dunne oporaviti do Europskog prvenstva kako bi imao tko čuvati Jelavića, te su izborniku Trapattoniju poslali nedvosmislenu poruku:

– Trap, pazi se Jelavića!

Autor:Totalsport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.