Screenshot

IMAMO ‘NOVOG MODRIĆA’ KOJI JOŠ NIJE NI BLIZU REPREZENTACIJE! Izborniče?!

Autor:

Naime, u Portugalu stasa, kako mu već mnogi tepaju, 'novi Modrić'

Želimo si mi to priznati ili ne, Luka Modrić stari i kad tad morat će okončati svoju blistavu karijeru. A što onda, tko će onda odrađivati vrlo zahtjevnu ulogu u sredini terena na koju nas je Modrić navikao proteklih godina? Hoće li Dalić morati mijenjati sustav i izmišljati novog playmakera? Možda i neće! Premda se već nekoliko sezona Modrićevim nasljednikom proglašava Mateo Kovačić, koji je totalno drukčiji tip igrača, možda Kova i nije najbolji izbor.

Naime, u Portugalu stasa, kako mu već mnogi tepaju, ‘novi Modrić’. Riječ je o Filipu Krovinoviću. Mladi 22-godišnji veznjak sastavni je član prve postave uglednog portugalskog šampiona, Benfice. Ove sezone odigao je 15 utakmica i zabio je dva gola, no to nije ono čime se Krovinović može dičiti, baš kao ni Modrić koji je odigrao 21 utakmicu i zabio jedan gol.

Obojica zapravo imaju slične uloge, čuvaju loptu, izmišljaju i pokreću napade, igraju u oba smjera, pokrivaju međuprostor i imaju sjajan pregled igre i nameću tempo. Eto u prošloj utakmici protiv velikog rivala Sportinga, oduševljavao je publiku svojim potezima i proigravanjima.

Ono što je važno, Krovinović ima uspješnost dodavanja čak 87.1 posto, Modrić je na nešto više, na 89.8 posto. Krovinović ima nešto više udaraca, 1.7 naspram Modrićevih 1.4. Defenzivno Krovinović osvaja 1.4 duela i presjeca u prosjeku 0.7 lopti po utakmici, Modrić uzima 1.2 duela, ali presjeca 1.4 loptu. Modrić je nešto bolji u ključnim dodavanjima, kao i prosječnom broju dodavanja, no Krovinović je odigrao manje utakmica.

Sve u svemu, statistički ovaj dvojac nije prerazličit, kao ni stilom igre, bude li se Krovinović i dalje nametao dobrim igrama u Benfici moguće je da dobije poziv Dalića, a još je realnija opcija da ga kupi neki nogometni velikan, čemu se portugalski div vjerojatno nada. U svakom slučaju, izbornik Dalić možda bi mogao razmisliti i priključiti Krovinovića reprezentaciji barem za neku od pripremnih utakmica jer bi Filip bio, prema do sada viđenom, vrlo dobra zamjena za Luku.

Autor: