Photo by Alex Caparros/Getty Images

IGRAČI ŽESTOKO ODGOVORILI LA LIGI: ‘Gledate samo svoju korist i prisiljavate nogometaše’

Autor: Hina/ Ž.O.

Nisu zadovoljni novim ugovorom

Šefovi La Lige dobili su žestok odgovor nakon što  su dogovorili igranje prvenstvenih utakmica u SAD-u.

“La Liga i Relevent, multinacionalna medijska kuća, danas su objavile zajednički pothvat kojem je cilj promicanje nogometa u SAD-u i Kanadi”, piše i zajedničkom priopćenju.

“Kao dio dogovora, La Liga planira organizirati igranje prvenstvene utakmice u SAD-u, prve koja bi bila igrana izvan Europe”, pišu organizacije, ali ne navode kada bi se igrala prva utakmica.

Real Madrid i Barcelona su se nedavno vratili s predsezonske turneje po SAD-u, gdje su igrali prijateljske utakmice protiv europskih klubova Milana, Rome, Tottenhama i Manchester Uniteda, na International Champions Cupu, turniru koji organizira Relevent.

U srpnju 2017. Barcelona i Real Madrid odigrali su prijateljski El Clasico za koji je stadion Hard Rock u Miamiju bio rasprodan.

Samo dan nakon objave ovog priopćenja, oštre reakcije stigle su iz Španjolskog udruženja nogometaša. Oni navode kako se protive igranju španjolskog prvenstva van države, a pogotovo u SAD-u. Ističu da nogometaši nisu znali ništa o tome i da je sve usmjereno protiv navijača.

“Snažno se protivimo odluci da se utakmice španjolskog prvenstva igraju u Americi. Kao i obično, La Liga pri donošenju važnih odluka uopće nije tražila mišljenje igrača i samo se rukovodila vlastitom koristi. Bez da je razmišljala o zdravlju igrača ili rizicima koje ovaki pothvati nose. Još manje se zamarala navijačima klubova koji ih ne bi mogli gledati jer bi bili prisiljeni igrati u SAD-u.”




David Aganzo, predsjednik Udruženja, kazao je: “Nogometaši nisu sredstvo plaćanja koje se koristi u poslu u kojem profitira samo treća strana.”

Autor:Hina/ Ž.O.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.