Igrači talijanske Serije A ipak kreću u štrajk

Autor: hina

Talijanski nogometaši su i u rujnu najavili obustavu utakmica na jedan dan, no kasnije su odustali od prosvjeda zbog negativnih reakcija javnosti na prosvjede 'pijanih milijunaša'. Sada idu do kraja.

Udruženje talijanskih nogometaša (AIC) zaprijetilo je štrajkom ukoliko se do 30. studenoga s vodstvom Serie A ne postigne dogovor oko novog kolektivnog ugovora.

Talijanski nogometaši su i u rujnu najavili obustavu utakmica na jedan dan, no kasnije su odustali od prosvjeda zbog negativnih reakcija javnosti na prosvjede ‘pijanih milijunaša’. Sada idu do kraja.

– Odgovor vodstva lige čekat ćemo do kraja mjeseca, a tada stupamo u štrajk – najavili su iz AIC-a.

Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Giancarlo Abete pokušao je smiriti napetosti, no za sada nije uspio pa klubovi i igrači ne popuštaju u svojim zahtjevima.

– Pokušat ćemo nagovoriti obje strane da neovisna komisija prouči cijeli slučaj i donese svoje mišljenje – kazao je Abete.

Cijeli situaciju pozorno prate i u Talijanskom olimpijskom odboru (CONI) strahujući da bi primjer nogometaša uskoro mogli slijediti i ostali sportaši.

– Vjerujem kako će se dogovori ipak postići – kazao je predsjednik CONI-a Gianni Petrucci.




Prijedlog novog kolektivnog ugovora pripremio je odvjetnik talijanskog kluba Juventus Michele Briamonte, a preuzeli su ga svi ostali klubovi u Italiji. Udruženje igrača najviše prosvjeduje zbog članka u pravilniku prema kojem više neće moći odbiti prelazak u neki drugi klub ako im u novoj sredini ostane ista plaća. Ako se igrač ne složi s transferom, klub mu ima pravo uručiti otkaz na njegovu štetu.

Na novom pravilniku je najviše inzistirao Juventus koji se ovoga ljeta nije mogao riješiti nekoliko igrača na koje više ne računa. Iako im je našao nove sredine, oni nisu željeli napustiti Staru damu. Slične probleme imala je i Roma.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.