Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

IGRAČ ŠIBENIKA KOJI JE BIO ŽRTVA RASIZMA: ‘Ne razmišljam o odlasku iz Hrvatske, ovdje je moj dom’

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Sramotno ponašanje dogodilo se na prijateljskoj utakmici Zadra i Šibenika kada je dio gledatelja na rasnoj osnovi vrijeđao igrača Šibenika Kolumbijaca Marcosa Minu.

‘ U prvi mah osjećao sam se tužno i bijesno u isto vrijeme, ali danas sam već bolje i mirnije’ komentirao je šačicu primitivaca za Slobodnu Dalmaciju.

‘Nisam nikada mogao zamisliti da će mi se takvo nešto dogoditi. Ovo je prvi put da sam se s tim susreo, većina ljudi nije takva, ali očito u svakoj državi ima pojedinaca koji se izdvajaju.’ rekao je iskreno.

Lijepo se osjeća u Hrvatskoj

Opisao je kako mu je u Šibeniku: ‘U Šibeniku mi je odlično, osjećam se kao kod kuće i nikada nisam imao nikakve neugodnosti do ovoga događaja u Zadru.’

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli HNK Zadar (@hnk.zadar)

Vrlo jasno je rekao što misli o odlasku iz Hrvatske: ‘Naravno da ne razmišljam o odlasku i ne krivim sve ljude za ono što čine pojedinci.’ U Šibeniku je od prošlog ljeta.




Navedeni incident se još istražuje, a rasizam su oštro osudili HNS, Zadar i Šibenik dok je uprava Zadra poslala javnu ispriku zbog rasizma koji se dogodio u Stanovima.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.