Foto: Damir Krajac / CROPIX

I NAS TO ZANIMA: Pobjede prije krucijalnog dvoboja u Harkovu izborili i Šahtar i Atalanta

Autor: Andrija Kačić Karlin

Uoči dvoboja Šahtara i Atalanta u Dinamovoj skupini Lige prvaka, o kojem bi mogla ovisiti sudbina Dinama, izvojevale su obje momčadi.

Konkurent zagrebačkog Dinama za prolazak u osminu finala nogometne Lige prvaka iz skupine C, ukrajinski prvak šahtar iz Donecka u 17. je kolu svog prvenstva kao domaćin u Harkivu svladao gradskog suparnika Olimpik sa 3-0 (1-0).

Golove za Šahtar postigli su Matvijenko (4), Marlos (77) i Ismajli (90+1).

Ovom pobjedom Šahtar je povećao svoju prednost na vrhu ljestvice ispred drugog Dinama iz Kijeva na 14 bodova, sada ih ima 47, dok je Olimpik sedmi sa 18 bodova.

Nadalje, protiv Šahtara u srijedu Atalanta iz Bergama u susretu je 15. kola talijanskog prvenstva na svom terenu svladala Veronu sa 3-2 (1-1) pogotkom u sudačkoj nadoknadi. Gosti koje vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić vodili su sa 1-0 i 2-1 golovima Di Carminea (23, 57), no domaći su uspijevali poravnati preko Malinovskog (44) i Muriela (64-11m), da bi važna tri boda Atalanti osigurao Djimsiti (90+3) u samoj završnici susreta.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić odigrao je čitavu utakmicu za Atalantu koja se s ova tri boda probila na peto mjesto sa 28 bodova, koliko ima i šesti Cagliari, bod više ima četvrta Roma, a dva više treći Lazio. Verona je ostala deveta sa 18 bodova, koliko ima i osma Parma.

Na vrhu je Inter sa 38 bodova, dva više uz utakmicu više od drugog Juventusa.




Uoči posljednjeg, 6. kola u skupini C Lige prvaka Manchester City je sa 11 bodova osigurao prvo mjesto i plasman u osminu finala, drugi je Šahtar sa šest bodova, treći Dinamo ima pet, a četvrta Atalanta četiri boda. U srijedu će od 18.55 sati igrati Dinamo – Manchester City i Šahtar – Atalanta, drugoplasirani sastav nakon tih dvoboja izborit će nastup u osmini finala Lige prvaka, treći će nastaviti natjecanje u Europskoj ligi, dok će četvrti završiti svoj europski put.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.