Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

I LOKOSI DOZNALI PROTIVNIKA! O spektaklu iz Srbije još će se dugo pričati; Hrvat zabio dva u Češkoj

Autor: Matija Majdak

Hrvatska će u trećem pretkolu Europske lige imati tri predstavnika – Hajduk, Rijeku i Lokomotivu.

Već ranije Hajduk je saznao da ide na gostovanje kod Galatasaraya, dok će na Rujevicu pomalo neočekivano ukrajinski Kolos Kovalivka.

Posljednja je protivnika saznala Lokomotiva koju čeka put u Švedsku na noge Malmoa, koji je s 2:0 slavio u Mađarskoj kod Honveda golovima Toivonena i Traustasona.

U tom kasnijem terminu igraju su dvije sjajne utakmice. Dunajska Sreda  slavila je s 5:3 nakon produžetaka protiv Jabloneca uz dva gola Hrvata Divkovića.

Spektakularna utakmica odigrala se u Srbiji gdje je rezultat između Bačke Topole i FCSB-a nakon 120 minuta bio 6:6, pa je odluka pala nakon penala gdje su sretniji bili Rumunji s 5:4.

Srpska momčad nakon 15 minuta imala je 2:0, Rumunji su smanjili 25. minuti. Domaćin je u 44. ostao s igračem manje, što FCSB koristi na početku nastavka za izjednačenje. No, samo minutu kasnije domaćin opet vodi. U 63. minuti gosti stižu do 3:3. I onda luda završnica. FCSB u 93. zabijaju za 4:3, no samo minutu kasnije Bačka Topola stiže do 4:4 i produžetaka.

U 103. minuti domaćinu je isključen još jedan igrač, da mi gosti dvije minute kasnije zabili za 5:4. No, već prije kraja prvog produžetka domaćin odgovara golom za 5:5. Novi gol vidjeli smo u 108. minuti kada gosti i šesti puta tresu mrežu domaćina. Iako s dva igrača više, Rumunji nisu sačuvali vodstvo, već su novi gol primili u 117. minuti.




Odluka je na kraju pala nakon penala gdje su gosti pogodili svih pet penala, a domaćin promašio jedan.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.