Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

(FOTO/VIDEO) LOVREN U KARLOVCU: Političari, nek’ vam ovo zajedništvo bude poruka!

Autor: ZG/dnevno.hr

UŽIVO pratimo doček hrvatskog nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena u Karlovac u kojemu je živio od svoje 10. godine života.

18:20 Stigao je Dejan Lovren jedva se probivši kroz stotine navijača i navijačica koji su ga dočekali, a on je kazao: “Volio bih dati autogram i slikati se sa svima, ali ne mogu. Meni je ovo veliki gušt. Nikad neću zaboraviti Karlovac. To je bio prvi grad koji me prihvatio nakon izbjeglištva i Njemačke i ovom gradu sam ostao dužan. Volim biti među svojim ljudima i pokazati da sam normalan čovjek kao svatko od njih”.

“Kad smo vidjeli po medijima da se stvara to zajedništvo u Hrvatskoj, shvatili smo da zemlja gori. Ovo ne smijemo zaboraviti i moramo nešto iz toga naučiti kao društvo. Da se može kroz rad i poštenje doći do velikih stvari. Ovo naše političko društvo treba shvatiti poruku iz ovoga. Ako smo mi, koji nemamo neki veliki utjecaj što se samo društva tiče, dati Hrvatskoj ovakvu snagu i zajedništvo, onda to moraju i oni napraviti. Jer, ovdje svaki čovjek vrijedi. I ovi ljudi koji su ovdje i oni koji su poginuli u ratu za nas”, istaknuo je Lovren.

Naime, premda rođen u Kraljevoj Sutjesci u BiH, Dejan je u grad na četiri rijeke došao u izbjeglištvu još kao dječak i upravo je u Karlovcu formativne godine života i smatra svojim gradom rado u njemu provodeći slobodne trenutke, sudjelujući u humanitarnim akcijama i koristeći usluge karlovačkih umjetnika.

17:00 Počinje program. Lovren se očekuje oko 18 sati.

Za dobro raspoloženje pobrinut će se tamburaški sastav Boemi, a najavljena je i besplatna okrijepa, također i “fun kutak” u kojemu će se moći fotografirati s nogometnom zvijezdom hrvatske reprezentacije i engleskog Liverpoola, javlja KAportal.




Lovren je i ovoga puta pokazao da nije zaboravio grad u kojem je odrastao i napravio prve nogometne korake. Program bi trebao trajati do 20 sati, no moguće je da će se oduljiti. Gradsko poduzeće Mladost od 17 sati ne naplaćuje parking.

Lovren je upravo u NK Karlovcu odradio i prve nogometne korake i prošao sve najmlađe uzraste kluba – presudna za proboj u svjetski vrh nogometa bila je utakmica u kojoj su kadeti Karlovca svladali vršnjake Dinama s čak 3:0, a Lovren je kao dvije godine mlađi od ostalih igrača obje momčadi bio jedan od najboljih pojedinaca, podsjeća Kaportal. Već sa 15 godina otišao je u Dinamo, ali ostao je čvrsto vezan uz Karlovac.

Za Karlovac je vezan još jedan Srebrni Vatreni – Lovre Kalinić, koji je, doduše, u Karlovcu proveo samo šest mjeseci, ali ostao je vezan za klub u kojem je boravio u najteže vrijeme pa i cijeli grad, jednako kako ga s iznimnim simpatijama pamte svi karlovački nogometni simpatizeri.




Kalinić je, podsjeća Kaportal, u Karlovcu branio u posljednjoj prvoligaškoj polusezoni, kada je klub bio na rubu stečaja, a premda im je tada prvoligaška sudbina bila odavno zapečaćena, igrala je sa srcem i dok su im svi prognozirali teške katastrofe ostvarila više odličnih rezultata, a Kalinić je u javnim istupima istaknuvši da je vrijeme provedeno na posudbama bilo teško, naglasio da mu je upravo šest karlovačkih mjeseci ostalo u najljepšem sjećanju.

Autor:ZG/dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.