Foto: Antonio Ahel/PIXSELL

HRVATSKI VELIKAN ODUŠEVLJEN IZBORNIKOM SRBIJE: ‘To odavno nisam vidio!’

Autor: I.K.

Nastavljaju se odjeci proteklog nogometnog vikenda koji je razveselio Hrvatsku, a donio je slavlje i u naše susjedstvo, sa srpskom proslavom plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru vrlo zvučnom pobjedom nad Portugalom u Lisabonu. U Hrvatskoj se slavi novi uspjeh Zlatka Dalića i Vatrenih, dok je u Srbiji reprezentacija predvođena izbornikom Draganom Stojkovićem uživala u dočeku u Beogradu, po povratku s portugalskog gostovanja koji je donio veliki uspjeh.

Stojković je sa svojom momčadi osigurao slavlje, a pristup koji je imao učinio ga je zanimljivim i poznatom hrvatskom treneru iz drugog sporta. Javio se košarkaški velikan Aleksandar Petrović, nekadašnji hrvatski izbornik, donedavno na klupi Brazila, a potom i s klupskim angažmanom u talijanskom Pesaru, u epizodi završenoj prošlog mjeseca. Trenutno bez trenerskog angažmana, Petrović prati što se zbiva u Hrvatskoj i susjedstvu, a za Stojkovićevo ponašanje imao je posebno pohvalne riječi.

Svoj pogled približio je na Twitteru.

‘Racionalno, samouvjereno i hrabro’

Nakon što mu je na javne istupe izbornika Srbije pozornost skrenuo jedan prijatelj, Aco Petrović otkrio je da je na prijateljevu sugestiju pogledao kako se Stojković ponašao prije i nakon utakmice protiv Portugala. ‘Mogu reći da tako racionalno, samouvjereno, hrabro nastupanje odavno nisam vidio’, napisao je bivši hrvatski košarkaški izbornik na Twitteru.




Puno posla tek slijedi

Sa svojom momčadi, izbornik Srbije sada će gledati dalje, prema nastupu na SP-u koje će početi u studenom sljedeće godine u Kataru. Stojković će sada moći raditi s više mira, kao što je slučaj i sa Zlatkom Dalićem na klupi Vatrenih, jer neće biti tereta koji bi donijelo igranje u dodatnim kvalifikacijama za SP.

Srbi su u te dodatne kvalifikacije poslali Portugal, europskog prvaka s Eura 2016. u Francuskoj, dok se Hrvatska pobrinula da svoj put prema Kataru još uvijek mora tražiti i Rusija, domaćin prošlog SP-a, u ljeto 2018. godine. Podsjetimo, sudionik dodatnih kvalifikacija bit će i Italija, aktualni europski prvak, što najavljuje da u borbi za SP neće biti šale.

Hrvatska i Srbija neće biti sudionici tog dijela priče. Formu za SP ‘brusit’ će u prijateljskim utakmicama i nastupom u europskoj Ligi nacija u sljedećoj godini.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.