Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

HRVATSKA ‘RAZMONTIRALA’ SJ. IRSKU S 3:0! Kramarić zabio spektakularan gol kakav se rijetko viđa! (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Hrvatska je bila uvjerljivo bolja i zasluženo je pobijedila s 3:0 golovima Mandžukića, Čopa i Kramarića.

Hrvatska nogometna reprezentacija razmontirala je Sjevernu Irsku u prijateljskom ogledu u Belfastu. Završilo je s visokih 3:o za Vatrene. Prvi pogodak pao je već u devetoj minuti nakon sjajne akcije i maestralnog dodavanja Kramarića za Čopa, Mandžo se dobro snašao u gužvi pred vratima.

Novi gol pao je u 35. minuti. Strijelac je bio Duje Čop, Kramarić izvodi korner Mitrović je prenio glavom na drugu stativu, a tamo na loptu ispred Jedvaja naletava Duje Čop. Konačnih 3:0 postavio je Andrej Kramarić u 68. minuti i to sjanim pogotkom s kojih 25 metara. Primio je loptu, naciljao i pogodio u rašlje. Fantastičan gol i još bolja partija Kramarića koji je ujedno i igrač utakmice.

U nastavku pogledajte tijek utakmice i videosnimke golova…

Sjeverna Irska – Hrvatska 0:3

90′ + 3′ – Kraj utakmice! Hrvatska je bila uvjerljivo bolja i zasluženo je pobijedila s 3:0 golovima Mandžukića, Čopa i Kramarića.

89′ – Službeni spiker utakmice objavio je kako je Andrej Kramarić proglašen igračem utakmice. Slažemo se, apsolutno zasluženo. Bravo za Andreja!

88′ – Sjajna obrana Vargića, Lafferty je pucao s kojih šest, sedam metara iskosa, ali vratar Hrvatske uspijeva obraniti.




87′ – Izlazi Marko Rog, a zamijenio ga je Josip Pivarić.

82′ – Čačić radi novu izmjenu i to vratarsku. Izlazi Lovre Kalinić, a teren će isprobati treći vratar Ivan Vargić.

80′ – Slobodni udarac za Hrvatsku. Čop je potegnuo s kojih 25 metara, a lopta prolazi kojih pola metra od vranice. Bio je to nezgodan udarac zbog kojeg se vratar Sj. Irske morao dobro rastegnuti.




72′ – Mandžukić izlazi iz igre, ulazi Ante Ćorić. Kapetansku traku nosit će Brozović do kraja susreta.

68′ – GOOOOOL! Hrvatska vodi 3:0. Kakav pogodak Andreja Kramarića. Primio je loptu na kojih 25 metara od gola, odmjerio i odapeo u rašlje. Neobranjivo. Kramarić je apsolutni igrač utakmice!


Andrej Kramaric Goal HD – Northern Ireland 0… by HoFoot

62′ – Nova izmjena kod Sj. Irske izlazi McGinn, ulazi Paton. Spomenimo kako su još na poluvremenu ušli Davis, McLaughlin i McGivern, a izašli su Lund, Brunt i McAuley.

60′ – Čačić obavlja drugu zamjenu izlazi Vida, a ulazi Vrsaljko.

56′ – Prilika za Sjevernu Irsku. Evans je uputio udarac glavom nakon kornera, ali lopta ide malo preko gola. U međuvremenu je obavljena izmjena kod Sj. Irske, izašao je Magennis, a ušao je Lafferty.

54′ – Indirekt za Hrvatsku, Evans je namjerno vratio loptu vrataru na kojih desetak metara od gola. Čop je gurnuo za Brozovića, a ovaj šalje loptu na vrh tribine.

51′ – Čačić radi prvu izmjenu. Milan Badelj izlazi, a ulazi Marcelo Brozović.

46′ – Počelo je drugo poluvrijeme. Čačić nije ništa mijenjao, a na klupi ima Vargića, Vrsaljka, Pivarića, Ćorića i Brozovića.

45′ + 1′ – Kraj prvog poluvremena. Hrvatska je bila bolja momčad u prvome dijelu, što govore i golovi Marija Mandžukića iz 9. minute i Duje Čopa iz 35. minute susreta. Sjeverna Irska večeras nije na onoj razini koja se očekivala, ali to je zapravo dobro za Čačića i njegovu momčad da se malo raspucaju i završe pozitivno ovaj jesenski ciklus.

43′ – Andrej Kramarić danas je najbolji igrač na terenu. Sudjelovao je kod oba pogotka i kreirao je još jednu sjajnu šansu. Ubacio je s desne strane, ali Čop šalje loptu pored vrata.

35′ – GOL za Hrvatsku! Strijelac je Duje Čop! Kramarić izvodi korner Mitrović je prenio glavom na drugu stativu, a tamo na lotu ispred Jedvaja naletava Duje Čop.


Duje Cop Goal – Northern Ireland 0 – 2 Croatia… by hqfootball2016

30′ – Hrvatska uglavnom ima loptu u svojem posjedu, a Sjeverna Irska često bježi iza lopte i traži priliku iz polukontre.

26′ – Obrana Hrvatske trenutno igra ‘ševe’ s napadačima Sjeverne Irske i to baš nije pretjerano pametna ideja jer se igraju na kojih 25-30 metara od svojih vrata.

24′ – Ništa se posebno nije dogodilo u posljednjih par minuta.

15′ – Pucao je Boyce glavom, ali lopta odlazi pored vrata Kalinića.

14′ – Kramarić je ubacio s desnog boka, Leovac glavom uputio udarac, ali bezopasno

9′ – GOL za Hrvatsku. Mario Mandžukić zabija iz blizine nakon sjajne akcije. Ovo je 29 gol Marija Mandžukića za hrvatsku reprezentaciju. Kramarić je gurnuo iz sredine na bok za Čopa koji puca, ali Mannus je loše odbio loptu, tu naletava Mario koji zabija!


Mario Mandzukic Goal HD Northern Ireland 0 – 1… by gooooooooooal

5′ – Kalinić je opasno zaplivao, izašao je izvan svog 16-erca i napadač Sj. Irske mu je zamalo oteo loptu. U nastavku akcije nakon izvedenog auta McNair je opalio iz daljine, ali lopta odlazi pored gola.

2′ – Sj. Irska izvodi sjajnu akciju po desnoj strani i ubacuje jedan opasan centaršut, ali Hrvatska se uspješno brani.

0′ – Sudac Mark Clattenburg označio je početak utakmice, početni udarac izvela je Hrvatska.


20:55 – U tijeku je intorniranje himni.

20:50 – Iako je HNS obustavio prodaju karta za utakmicu sa Sjevernom Irskom za hrvatske navijače zbog straha od nove povrede pravilnika ponašanja, hrvatski navijači ipak su našli svoja mjesta na tribinama Windsor Parka.

navijači

20:45 – Momčad Hrvatske krenula je na zagrijavanje prije petnaestak minuta.

20:40 – Sastavi obaju reprezentacija.

SJ. IRSKA: Mannus – Boyce, Brunt, Evans, Hodson, Lund, Magennis, McAuley, McGinn, McNair, Norwood.

HRVATSKA: Kalinić – Leovac, Jedvaj, Mitrović, Vida – Bradarić, Badelj, Rog – Kramarić, Mandžukić, Čop.

20:30 – Utakmica je odgođena zbog prometne nesreće koja je uzrokovala gužvu. Susret će početi 15 minuta kasnije, odnosno u 21:00.

20:10 – Stigli su početni sastavi. Hrvatska bi trebala igrati u  4-3-3 fomraciji. Kalinić je na golu, desno bi trebao biti Jedvaj, stoperi su Mitrović i Vida, lijevo je Leovac. U sredini su Rog, Bradarić i Badelj dok su u napadu Kramarić, Čop i Mandžukić.


 

Čačić je u Belfast otišao čak bez devetorice igrača iz udarne postave, ali od preostalih igrača da se složiti itekako dobra postava i još uvijek po imenima jača od Sj. Irske.

Zanimljivo je kako će protiv Sjeverne Irske, vjerojatno zaigrati i svi igrači s klupe za pričuve. Dozvoljeno je šest zamjena, a Čačić na raspolaganju ima samo petoricu. Izbornik je na medijskoj konferenciji uoči utakmice sa Sj. Irskom kazao kako će “igrati svi koji inače ne igraju”, pa hajmo onda vidjeti tko bi to mogao istrčati večeras u Belfastu.

Subašića će na vratima zamijeniti Lovre Kalinić, prvi vratat Hajduka i vjerojatno najbolji vratat Prve HNL. Kalinić ima kontinuitet u klubu i u dobroj je formi, stoga nam vratar može biti najmanja briga. No, već u obrani je druga priča. Posljednju četvoricu trebali bi činiti Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Matej Mitrović i Marin Leovac. Do sada smo se uvjerili kako je mladi Mitrović dobra i sigurna opcija, čovjek je odigrao sjajno u kvalifikacijama protiv Kosova i Finske, a zabio je čak i pogodak Kosovu. Što se tiče Jedvaja, e tu je situacija već malo kompliciranija. Trener Leverkusena, Schmidt, ima toplo-hladni odnost s mladim stoperom, stoga Tin nema kontinuitet i često je na udaru kritika, ali mladić ima dugogodišnje internacionalno iskustvo i ne dvojimo da će odigrati na razini.

Što se tiče Šime Vrsaljka, on je, uz Brozovića, bio jedan od najboljih na terenu protiv Islanda, u nekoliko navrata bušio je centaršutevima obranu skandinavske momčadi, a u obrani je bio pravovremen i točan. Simeoneov ‘drill’ očito ostavlja traga na Vrsaljku jer je iz utakmice u utakmicu sve bolji, jasno, govorimo samo o reprezentaciji jer u Alteticu još uvijek nije dogurao do udarnog sastava. Zaključak, čak i kad ne igra u klubu, Vrsaljko je jedan od najopasnijih, a što bi tek bilo da igra?

Sve oči ipak će biti uperene u jednog igrača, a to je Marin Leovac, koji bi trebao dobiti priliku na lijevom beku, a ako odigra zadovoljavajuće tamo bi trebao i ostati. Pivarić je, pokazalo se i protiv Islanda, nije dobra opcija. Zbog njega je ispaštala lijeva strana jer se Perišić stalno morao vraćati, a svi su pomalo, svjesno-nesvjesno, naginalji lijevo (ne u političkom smislu) kako bi onemugućili proboj po lijevoj strani. Što je najgore bilo ih je. Svaka čast Pivariću, zahvalan je on igrač, ali jednostavno ne možemo reći da je materijal za reprezentaciju. Leovcu bi ovo mogla biti idealna prilika za preuzimanje lijeve strane u obrani, dobro i konstatno igra u svojem PAOK-u, za razliku od glavnog mu konkurenta Ivana Strinića koji je trenutno na širem popisu. U slučjau da Čačić prednost da Pivariću, ovo će mu vjerojatno bit posljednja šansa da nešto dokaže i zadrži si mjesto u reprezentaciji, u protivnome, prema svim kriterijima, za njega više ne bi trebalo biti mjesta u najjačoj selekciji.

Windsor Park bit će vjerojatno debitantski stadion za Filipa Bradarića, veznjaka Rijeke koji je dobrim partijama zaslužio poziv trenera Čačića. Bradarić je defenzivni vezni, a to je deficitarna pozicija kod Čačića, pa bi njeogva igra mogla čak biti osvježenje za momčad, odnosno, mogao bi rasteretiti njegove ofenzivnije suigrače defenzivnih zadaća. Njegov partner u liniji trebao bi biti Milan Badelj. Znamo dobro što od njega možemo očekivati, a uz Bradarića se veznjak Fiorentine ipak može malo više posvetiti ofenzivnijim zadaćama, što mu na koncu više odgovara.

Uzmemo li da će Čačić izvesti momčad u 4-2-3-1 formaciji, trolist ispred Bradarića i Badelja, trebali bi sačinjavati Rog, Brozović i Kramarić. Rogu će dobro doći ovaj nastup jer još uvijek nije odigrao niti minute u dresu Napolija, a trebao bi prema svemu sudeći igrati na lijevom krilu, a ako to neće biti on bit će vjerojatno Ćorić koji je često igrao krilnog igrača u Dinamu. Iako još nije sigurno hoće li igrati Brozović, zbog lakše ozlijede, moramo ga staviti u momčad jer ne postoji drugi igrač koji bi mogao igrati na desnom krilu. Isto tako za Brozovića je bolje da igra dok je u formi, pa bi bilo suludo izbaciti ga iz momčadi. U slučaju da Brozović neće moći igrati zamijeniti ga mogu, donekle kvalitetno, Ćorić i Rog, a možda bi i Kramarić mogao uskočiti, no nadamo se da neće biti tako jer Kramarića svi želimo vidjeti što bliže vratima. Sve u svemu tu će biti najviše dilema i polemika, ali na koncu še ionako svi zaigrati.

Što se tiče polušpice, odnosno, povučenog napadača, njega bi trebao igrati spomenuti Kramarić. Andrej je u odličnoj formi, zabio je u 12 utakmica šest golova i upisao je pet asistencija za svoj Hoffenheim. Udarna igla bit će Mario Mandžukić koji će ujedno nositi kapetansku traku. Isto tako, Čačić neće moći računati na Ivana Perišića koji se žalio na ozljedu nakon ogleda s Islandom. Kao što i sami vidite zaista možete dobiti glavobolju sastavljajući ovu momčad, pogotovo vezni red, ali Čačić valjda zna što radi.

Sve u svemu, prema imenima, sastav Hrvatske i više je nego dobar, no, problem bi mogla biti neuigranost, odnosno, činjenica da ovi momci nikada nisu igrali u istoj postavi.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.