Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Hrvatska nezadovoljna potezom Grka: ‘Samo naši navijači su privedeni’, došao i važan nalog

Autor: Ivor Krapac

Nakon što se doznalo za zahtjev za izručenje 10 pripadnika Bad Blue Boysa koje u Grčkoj traže zbog optužbe za sudjelovanje u neredima prošlog mjeseca u Ateni, u Hrvatsku je došao europski uhidbeni nalog kojim se traži da se 10 traženih izruči.

Poslije dolaska zahtjeva, pokrenuta je akcija privođenja pripadnika BBB-a koje traže u Grčkoj.


Hrvatska policija krenula je u akciju, a za privedene slijedi nastavak postupka prije nego bi moglo doći do izručenja.

Ministar pričao o nezadovoljstvu

Ministar pravosuđa Ivan Malenica se u nastavku ove priče kazao kako vidi postupanje u Grčkoj, a tu ima nezadovoljstva s hrvatske strane.

“Istraga je očito u tijeku, nije završila čim se traži ispitivanje i europski uhidbeni nalog, ali mi možemo iskazati nezadovoljstvo s obzirom na činjenicu da su privedeni isključivo hrvatski državljani”, rekao je ministar.

“S druge strane, imamo činjenicu da su i oni pretrpjeli određene tjelesne ozljede, što implicira da je i sa strane grčkih navijača bilo počinjenja kaznenih djela, a informaciju da su neki od njih privedeni u ovom trenutku nemamo”, dodao je Malenica.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ranije, ministar je pričao i o postupku koji slijedi u Hrvatskoj nakon što je iz Grčke došao zahtjev za izručenje 10 pripadnika BBB-a.

“Sud u svakom slučaju odlučuje jesu li ispunjeni razlozi o predaji vlastima druge države, pa će se ispitivati o opravdanosti europskog uhidbenog naloga”, rekao je Malenica kako će se postupati u Hrvatskoj.

Uhićeni Boysi već zarađuju po grčkim zatvorima, a hrvatskoj diplomaciji jednu stvar ne opraštaju
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.