Foto: Slavko Midzor/PIXSELL/Ilustracija

HRVATSKA BRILJIRA, A SRBIJA SE ZATRESLA! Ovo nikako nisu očekivali, krivac je već pao!

Autor: I.K.

Nogometna reprezentacija Srbije vrlo dobro ‘plovi’ u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kojem će dogodine domaćin biti Katar. Srbi se bore za prvo mjesto svoje skupine i izravni odlazak na SP u utrci s Portugalom, a dok se razmišlja o završnici tog kvalifikacijskog puta, nema mira u mlađem dobnom uzrastu u srpskom reprezentativnom nogometu.

Zatreslo se u U21 reprezentaciji Srbije u kojoj je s klupe ‘odletio’ izbornik Zvonko Živković. Nogometni savez Srbije i Živković dogovorili su sporazumni raskid ugovora, iako srpski portali donose da je u osnovi Živković – smijenjen.

Do toga je došlo zbog slabih rezultata u novom kvalifikacijskom ciklusu, u utrci za nastup na Europskom prvenstvu. Tu nije krenulo kako su u Srbiji očekivali, s već dva poraza u domaćim utakmicama u dosadašnja četiri kola.

Ukrajina i Francuska zadali dva udarca

Mladi reprezentativci Srbije su prvo bili praznih ruku u prvom kolu, kada je Ukrajina s 1:0 slavila u Staroj Pazovi, u utakmici odigranoj na početku rujna. Ranije ovog tjedna, u utorak, na stadionu Partizana u Beogradu stigao je i uvjerljivi poraz od Francuza, koji su otišli kući s pobjedom s 3:0.

Između te dvije utakmice, Srbija je imala bod u Sjevernoj Makedoniji, u susretu bez golova, a u prvoj od dvije utakmice u listopadu stigla je i za sada jedina pobjeda, s gostujućih 4:1 protiv Armenije. No, učinak od četiri boda s kojim su Srbi trenutno pretposljednji sveukupno je bio ‘pretanak’ da bi izbornik mogao ostati na klupi.

Određen nasljednik

Nakon što je objavljeno da nema nastavka suradnje sa Živkovićem, kao nasljednik je određen Aleksandar Rogić, koji je za početak dobio status privremenog izbornika.

Srbija će sljedeću utakmicu igrati 12. studenog kod kuće protiv Farskih Otoka, u Novom Sadu tražit će se prva domaća pobjeda, a četiri dana nakon toga na redu je gostovanje u Ukrajini.







Hrvatska za sada sjajna

Dok su u Srbiji zabrinuti zbog rezultata zbog kojih je došlo do smjene na klupi, Hrvatska na svojem putu u ovom kvalifikacijskom ciklusu za sada obavlja sjajan posao. U prva četiri kola stigle su četiri pobjede, a posljednja je bila najuvjerljivija, s 5:1 u Azerbajdžanu, uz tri gola sve boljeg 18-godišnjeg Roka Šimića u odlasku do 4:0 u prvom poluvremenu.

S takvim startom, status Igora Bišćana na klupi je vrlo čvrst, a momčad sa Šimićem kao glavnim adutom u napadu već djeluje izvrsno iako svaki novi ciklus mlade reprezentacije obično zahtijeva puno uigravanja.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.