Foto: GuliverImage/AP Photo/Darko Vojinovic/Ilustracija

‘HRVATI, NAPUSTITE MUSLIMANSKU REPREZENTACIJU’: Teške riječi nakon incidenta: ‘Ovo je skandalozna sramota, a i Srbi bi se trebali zapitati!’

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Reprezentacija BiH pobijedila je Crnu Goru s 1:0 u Zenici i time izborila nastup u elitnom razredu Lige nacija. Veliki je to uspjeh koja se muči kada su u pitanju odlasci na velika natjecanja.

Ipak, nije sve prošlo u pobjedničkom ruhu. BH fanaticosi, navijači BiH, preko cijele tribine razvili su zastavu Armije BiH, zastave pod čijim su obilježjima ubijeni brojni Hrvati. Na zastavi se nalaze ljiljani, a ispod zastave bio je tekst:

‘Vječno cvjetaj u inat dušmanima’.

Poruka predsjedniku

Mostarski portal ABC pozvao je hrvatske igrače da bojkotiraju nastup za BiH: ‘Apeliramo na nogometaše hrvatske nacionalnosti da napuste reprezentaciju BiH.’ napisali su.

Imali su vrlo glasnu i jasnu poruku za predsjednika saveza:

‘Vico pederu’ poručili su predsjedniku Vici Zeljkoviću. Portal je podsjetio na zločine Armije BiH u mjestima: Uzdol, Grabovica, Doljani i Buhine kuće.

 




Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nogometni/Fudbalski savez BiH (@nfsbih_official)




Za Zmajeve od Hrvata redoviti reprezentativac je Dinamov Luka Menalo, a na ovom okupljaju su Hrvoje Miličević (nekadašnji u21 hrvatski) , Mateo Sušić, Dario Šarić te vratar Nikola Vasilj, sin Vladimira Vasilja koji je bio dio brončane generacije 1998.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.