Foto: GuliverImage/ilustracija

HRVATE PROZVAO ZBOG INCIDENTA SA SRBIMA, ‘DJECA IZ SPLITA SU TO VIKALA’! Roditelj malog Splićanina reagirao, spomenuo jedan transparent

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Jako ružne scene obilježile su jedan međunarodni dvoranski nogometni turnir mladih momčadi koji se održava u Sarajevu. Kako smo već pisali, bilo je posla za policiju zbog napada na roditelje mladih igrača Zvezdare iz Srbije, iz Beograda, a dogodio se i jedan incident u dvorani.

U fokusu je bilo skandiranje ‘ubij Srbina’, a tu je bila i jedna snimka koja navodno pokazuje taj incident i prenio ju je srpski portal Kurir. Nakon svega, stigao je i nastavak ove priče, s reakcijama na ono što se događalo.

Uime organizatora, reagirao je prvi čovjek turnira Almir Prguda koji je istaknuo da nisu vikala djeca iz Sarajeva, već iz Splita. Kako je približio N1 BiH, ta splitska ekipa je zbog incidenta sankcionirana i bit će joj zabranjen ponovni dolazak na turnir.

Natjecanje je u međuvremenu nastavljeno.




Stigla je i jedna reakcija iz Splita. Nju je približila Slobodna Dalmacija, donoseći riječi roditelja jednog člana mlade splitske momčadi koja je bila na turniru u Sarajevu.

“Ekipa iz Splita pobijedila je ekipu FK Zvezdara. Nakon utakmice, roditelji djece iz Beograda ušli su u teren i verbalno napali suce utakmice, valjda nezadovoljni rezultatom i izgubljenom utakmicom. Čak su morali regirati zaštitari”, rekao je roditelj iz Splita.

“Za vrijeme cijele utakmice bio je razvijen transparent napisan na ćirilici. Tko zna, možda je sve to bilo, iako nikako ne mogu odobriti takvo ponašanje…”, dodao je roditelj u svojoj reakciji u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.




Među odjecima, bili su i oni srpskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića i Milorada Dodika, čelnika srpskog entiteta u BiH.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Dačić je rekao da je ovakav incident “posljedica stvaranja mržnje prema Srbima u BiH”, a Dodik je osudio cjelokupno nasilje koje se odvijalo za vrijeme turnira, spominjući da se to ne smije tolerirati.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.