Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

HRVAT STALNO LUTAO PA POSTAO HIT: Na pragu je velikog posla, detalji već dogovoreni

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Zlatko Dalić je već neko vrijeme u potrazi za najboljim rješenjem na poziciji klasičnog napadača u hrvatskoj reprezentaciji, a u toj priči, svojoj će se prilici u godini Svjetskog prvenstva u Kataru nadati i Antonio Mirko Čolak, svojedobni najbolji strijelac hrvatskog prvenstva u dresu Rijeke. Danas 28-godišnjak, Čolak će dolazeće SP, po svemu sudeći, dočekati kao igrač Rangersa i bit će u akciji u dresu poznatog škotskog kluba.

Čolak je već stigao u Glasgow na liječničke preglede i potpis ugovora, a detalji posla koji ga je doveo u Škotsku se znaju. Kako je približio Sky Sports, dogovorena je odšteta od 2,1 milijuna eura koja će pripasti grčkom PAOK-u, klubu u kojem je hrvatski napadač pod ugovorom od pretprošle godine.

Škoti se raspisali o njemu

O tome što Čolak može donijeti Rangersu piše škotski Daily Record, ističući da je hrvatski napadač vodio nomadski život – s aluzijom na veliki broj klubova koje je prošao. Rođen u Njemačkoj, danas 28-godišnji povremeni hrvatski reprezentativac prvo je gradio svoj put u klubovima u nizu klubova u toj zemlji, potom je došao u Hrvatsku, u Rijeku, a po odlasku u PAOK, na posudbi u švedskom Malmoeu pokazao je što zna nakon što stigne kontinuitet nastupa.




Čolak je u Švedskoj postao hit, između ostalog, s 14 golova u 26 nastupa u ligaškim utakmicama, a našao se i ‘na radaru’ Zlatka Dalića, do sada s tri nastupa među Vatrenima.

Što može na Otoku?

Bude li sve u redu na liječničkom pregledu, očekuje se Čolakov potpis ugovora s novim klubom, a nakon toga, krenut će na posao – nadajući se da bi Rangersu mogao pomoći na putu do domaćih i europskih pobjeda.

U europskoj konkurenciji, klub iz Glasgowa je prošle sezone bio vrlo uspješan, s dolaskom do finala Europske lige u kojem je u Sevilli slavio Eintracht iz Frankfurta. Rangers je u domaćem prvenstvu bio drugi, s četiri boda zaostatka za velikim rivalom Celticom na kraju sezone.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.