Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HRVAT KANDIDIRAO ZA ZLATNU LOPTU, A NIJE ZNAO: Objasnio kako ga je sve zateklo!

Autor: I.K.

Hrvatska je u nekadašnjoj Jugoslaviji i poslije osamostaljenja imala niz velikih igrača u europskom i svjetskom vrhu, a među njima, u vremenu bivše države je značajan trag ostavio Zlatko Vujović, nekadašnji veliki Hajdukov adut u napadu.

Koliko je Vujović bio dobar na vrhuncu moći? Nekadašnji sjajni hajdukovac, rodom iz Sarajeva, svojedobno je bio u konkurenciji za osvajanje Zlatne lopte, što su u razgovoru s njim približile Sportske novosti.

Dok je bio član Hajduka, tada 23-godišnji Vujović je 1981. bio među kandidatima za priznanje koje se u to vrijeme dodjeljivalo najboljem igraču Europe. Dobio je četiri boda, a kako je otkrio za SN, za to nije znao sve dok u razgovoru o ovogodišnjoj Zlatnoj lopti nije dobio informaciju u tome, puno godina kasnije.

‘Nisam imao pojma’

‘To mi je prvi glas, nisam imao pojma’, rekao je Vujović za SN, suočen s pitanjem o utrci za Zlatnu loptu u kojoj je svojedobno bio. Te 1981. bio je na 19. mjestu u poretku za najboljeg, bodovno izjednačen s Englezom Trevorom Brookingom na toj poziciji.

Kako se moglo dogoditi da Vujović za to ne zna? Kako je sam opisao, nije pratio novine, mediji mu nisu bili zanimljivi, već mu je u prvom planu bilo igranje nogometa, s mislima na teren i utakmice.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Nostalgicni fudbaler (@retrofudbal2021)

‘Možda se netko prevario?’

‘Da se taj koji mi je dao glas nije prevario, možda je to bila neka pogreška?’, dodao je Vujović, ističući da mu je drago čuti za priznanje za koje ranije nije znao.




‘Da sam dobio i jedan glas u izboru za najboljeg u Europi, a kamoli četiri, to bi bilo super’, rekao je nekadašnji legendarni Hajdukov napadač za SN.

U Hajduku se nazabijao golova

Vujovićev učinak u dresu Hajduka za koji je u ’70-ima i ’80-ima igrao 10 godina najbolje dočarava broj zabijenih golova. U sveukupno 420 odigrane utakmice za splitske Bijele imao ih je 172, a samo u prvenstvu zabio je više od 100, točnije, 101 gol, odigravši 240 ligaških susreta za Hajduk.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.