HRVAT DAO GOL, NAMJESTIO JOŠ JEDAN: A klub mu izgubio, no Dalić može biti presretan!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Izbornik Zlatko Dalić može biti zadovoljan, iako igrač zbog kojeg će biti zadovoljan nije bio u pobjedničkoj momčadi. U 22. kolu Bundeslige Kramarićev Hoffenheim je u subotu kod kuće izgubio od Brekalovog Wolfsburga sa 2-3, a sva tri gola za goste zabio je nizozemski napadač Wout Weghorst. Andrej Kramarić, koji je odigrao cijeli susret, zabio je gol i upisao asistenciju, a dobru partiju pružio je i Josip Brekalo, iako je u igru ušao tek u 69. minuti.

Prvi gol za goste Weghorst je zabio u 18. minuti iz penala. Domaćini su uspjeli poravnati u samoj završnici prvog poluvremena, u 45. minuti, nakon uspješnog kontranapada u kojem je Kramarić na desnom boku driblingom slomio braniča i ubacio u peterac, a Christoph Baumgartner glavom je zatresao mrežu.
Gosti ponovno vode u 52. minuti, a strijelac je Weghorst, i to opet iz penala. Nakon što je realizirao dva kaznena udaraca, Weghorst je skrivio penal igravši rukom u živom zidu. Siguran realizator najstrože kazne bio je Kramarić u 60. minuti.

U 69. minuti trener Wolfsburga uveo je u igru Josipa Brekala, koji je odmah pokazao svoju kvalitetu. On je u 71. minuti u jednom kontranapadu odigrao ključnu loptu te je Weghorst po treći puta pogodio mrežu domaćina za pobjedu 3-2. U 87. minuti Brekalo je namjestio još jednu šansu Weghorstu, ali vratar Hoffenheima bio je na mjestu. Posljednju priliku na utakmici imao je Kramarić u sudačkoj nadoknadi (90+3), ali njegov pokušaj glavom bio je blokiran.

Hrvatski stoper Tin Jedvaj odigrao je svih 90 minuta za Augsburg, koji je na domaćem terenu protiv Freiburga remizirao (1-1).

Leipzig je dobio Werder sa 3-0 i vratio se privremeno na prvo mjesto. Donedavni igrač Dinama Dani Olmo za Leipzig je igrao do 69. minute i bio je asistent za drugi pogodak. U 39. minuti Olmo je ubacio iz kornera, a Patrik Schick je glavom zatresao mrežu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.