HOĆE LI SE REALIZIRATI NAJVEĆI NOGOMETNI POSAO GODINE? Prodaje se kultni engleski stadion

Autor: HINA/B.H.

Vlasnik engleskog nogometnog premierligaša Fulhama i NFL momčadi Jacksonville Jaguars Shahid Khan (68) odustao je od kupovine stadion Wembley.

Pakistansko-američki milijarder je za hram ‘otočkog’ nogometa ponudio Engleskom nogometnom savezu (FA) 700 milijuna eura. Međutim, kada je shvatio da je njegova ponuda izazvala brojne podjele, povukao se.

“Gospodin Khan je odlučio povući svoj prijedlog jer smatra kako je njegova ponuda izazvala više podjela nego što je očekivao,” kazao je izvršni direktor FA-a Martin Glenn.

Engleski mediji navode kako je problem nastao u novcu. Međutim, ne u visini ponude, već u načinu kako će FA podijeliti taj novac.

Članovi Glavnog odbora FA-a su nedavno prihvatili Khanovu ponudu, a konačna odluka je trebala biti poznata nakon sjednice Vijeća FA-a u kojem se nalazi 127 članova predstavnika klubova i lokalnih nogometnih organizacija.

Većina navijača i engleskih nogometnih legendi protivila se prodaji doma engleskog nogometa, a bivši engleski reprezentativac Gary Neville je prodaju Wembleyja prozvao smiješnom i suludom.

Stadion Wembley je izgrađen 1923. godine. Službeni kapacitet stadiona je bilo 82.000 mjesta, premda je bilo utakmica na kojima se okupilo i više od 100.000 gledatelja. Na ovom stadionu engleska vrsta je igrala 70 godina, a 1966. je osvojila i svoj jedini svjetski naslov. Na “Wembleyu” su održana i natjecanja na olimpijskim igrama 1948. godine.




Stadion je zatvoren 2000. godine, srušen 2003. godine, a na njegovom mjestu je izgrađen novi Wembley koji je otvoren u ožujku 2007. Rušenje starog i izgradnja novog stadiona je koštala oko milijardu eura.

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.