Photo: Igor Kralj/PIXSELL

HOĆE LI DALIĆ OSTATI IZBORNIK VATRENIH? ŠUKER I HNS KONAČNO PRELOMILI!

Autor: HINA/B.H.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) bezrezervno podržava izbornika Zlatka Dalića i stručni stožer te daje mandat predsjedniku Davoru Šukeru da u sljedećim danima obavi razgovor s izbornikom Dalićem i izvijesti IO HNS-a o planu aktivnosti i programu reprezentacije za četverogodišnje razdoblje, najvažniji su zaključci sa sjednice Izvršnog odbora održane u srijedu u Selcu

Osim toga, Hrvatski nogometni savez je u priopćenju sa sjednice zahvalio “svima koji su dali doprinos stvaranju najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa – osvajanju srebrne medalje na FIFA Svjetskom prvenstvu u Rusiji”.

Osim bezrezervne podrške izborniku Daliću i davanja mandata predsjedniku Šukeru da s njim obavi razgovor o planovima za sljedeće četverogodišnje razdoblje, u priopćenju HNS-a se kao jedan od zaključaka navodi i puna potpora “inicijativi premijera Vlade RH Andreja Plenkovića, predsjednika Sabora RH Gordana Jandrokovića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića te stavu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović na temu izgradnje nacionalnog stadiona te poziva na podršku lokalne samouprave u obnovi postojećih objekata u Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu i drugim sredinama.”

Izvršni odbor HNS-a odlučio je da će se utakmica Lige nacija između Hrvatske i Španjolske, koja je na rasporedu 15. studenoga, odigrati na stadionu Maksimir u Zagrebu. Dvoboj protiv Engleske na rasporedu je 12. listopada i bit će odigran na stadionu HNK Rijeka, ali bez nazočnosti gledatelja, zbog UEFA-ine kazne iz prethodnog natjecateljskog ciklusa. Hrvatska će grupnu fazu natjecanja u Ligi nacija započeti 11. rujna, gostovanjem kod Španjolske u Elcheu, a završiti ga gostovanjem u Engleskoj 18. studenog.

Odluke Izvršnog odbora HNS-a:

1. Izvršni odbor daje bezrezervnu podršku izborniku Zlatku Daliću i stručnom stožeru koji su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji predvodili hrvatsku reprezentaciju do najvećeg uspjeha u povijesti.

2. Izvršni odbor daje mandat predsjedniku Davoru Šukeru da u sljedećim danima obavi razgovor s izbornikom Dalićem i izvijesti Izvršni odbor o planu aktivnosti i programu reprezentacije za četverogodišnje razdoblje.




3. Hrvatski nogometni savez daje punu potporu inicijativi premijera Vlade RH Andreja Plenkovića, predsjednika Sabora RH Gordana Jandrokovića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića te stavu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović na temu izgradnje nacionalnog stadiona te poziva na podršku lokalne samouprave u obnovi postojećih objekata u Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu i drugim sredinama.

4. Utakmica Lige nacija između svjetskih doprvaka, reprezentacije Hrvatske, te svjetskih prvaka iz 2010. godine, reprezentacije Španjolske, igrat će se na stadionu Maksimir u Zagrebu 15. studenoga. Hrvatska reprezentacija otvara nastup u Ligi nacija gostovanjem kod Španjolaca u Elcheu, a potom u listopadu dočekuje Englesku na stadionu HNK Rijeka. Taj susret igra se bez publike, zbog izdržavanja Uefine kazne iz prošlog natjecateljskog ciklusa.

5. Iduća sjednica Izvršnog odbora HNS-a bit će održana 30. kolovoza kada će se nastaviti s razgovorom o svim aktualnim nogometnim temama.




Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.