HNS-u ZASMETALA PORUKA ZA VUKOVAR? ‘Navijači koji su podigli transparent izbačeni sa stadiona!’ (FOTO) | Dnevno.hr
Facebook: Izagola.hr

HNS-u ZASMETALA PORUKA ZA VUKOVAR? ‘Navijači koji su podigli transparent izbačeni sa stadiona!’ (FOTO)

Autor:

"Nakon ulaska na stadion Irska policija skupa sa hrvatskom privodila je navijače Hrvatske. Slikala osobne, ispitala jesmo li bili u Francuskoj itd. Slikali nam majice, te optužili da smo krivotvorili karte", stoji u objavi na Facebook stranici Izagola.hr.

Hrvatski nogometni savez šokirao je javnost kada je naprasno zabranio odlazak hrvatskim navijačima u Belfast na sraz sa Sjevernom Irskom. Bila je to drastična odluka prouzročena strahom do ponovnih nereda ili bilo kakvog kršenja pravilnika koji bi donio nove kazne i sankcije savezu. Ipak, kao što se i očekivalo, hrvatskih navijača je bilo. Svoje ulaznice nabavili su nekim drugim kanalima i nekako se ugurali na tribine Windsor Parka.

No, njima noć nije bila tako spektakularna kao što je bila hrvatskim reprezentativcima koji su rasturili Sjevernu Irsku sa 3:0. Društvenim mrežama proširila se informacija kako su hrvatski navijači koji su kupili karte za utakmicu imali velikih problema prilikom ulaska na stadion. Na Facebook stranici Izagola.hr osvanula je objava u kojoj se tvrdi kako je irska policija zajedno sa hrvatskom policijom temeljito provjeravala hrvatske navijače, fotografirala im dokumente i majice, ispitivala jesu li bili na Euru u Francuskoj i na koncu ih optužila da su krivotvorili karte.

“Nakon ulaska na stadion Irska policija skupa sa hrvatskom privodila je navijače Hrvatske. Slikala osobne, ispitala jesmo li bili u Francuskoj itd. Slikali nam majice, te optužili da smo krivotvorili karte. Nakon 10 minuta dolazi predstavnik ticketmastera i podrvrđuje da su karte orginal, te nam nakon toga daje VIP ulaznice. Vraćamo se na tribinu i zaštitari počinju privoditi grupe Hrvatskih navijača te napuštamo stadion istog trena”, stoji na Facebook stranici Izagola.hr.

No, to navodno nije bio jedini incident. U drugoj objavi tvrdi se kako je policija u civilu, prema nalogu HNS-a, izbacivala navijače s tribina zbog toga što su izvjesili transparent s porukom, ‘Ne zaboravite, Vukovar’! FIFA također brani postavljanje bilo kakvih političikih poruka i povijesnih simbola na stadionima pa se HNS vjerojatno time htio poštovati odluku FIFA-e.

“‘Never forget Vukovar!’ Nakon podignute poruke navijači koji su poruku podigli izbačeni su sa stadiona, po nalogu HNS i naše policije u civilu”, tvrde navijači na Facebook stranici Izagola.hr.

Isto tako na jednom dijelu tribina Windsor Parka mogao se vidjeti i transparent “Orjuna Dublin”. Referenca je to na riječi hrvatskih političara koji su navijače još ljetos na Europskom prvenstvu u Francuskoj prozvali Orjunašima.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.