Foto: Damir Krajac/CROPIX

HNS saznao kaznu za utakmicu protiv Turske: ‘Ovo je velika pobjeda’

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije HNS-a objavljena je kazna Uefe zbog ustaškog znakovlja na Rujevici na utakmici Hrvatske i Latvije. Odlična je vijest što tribine neće biti zatvorene unatoč najavama.

HNS obznanio kaznu “Danas smo dobili kaznu, a ono što je bitno je da će stadion u Osijeku biti skroz otvoren, bit će gledatelja na stadionu. Kazna je 10 tisuća eura, dvije godine kušnje i s dvije tisuće gledatelja manje. Još jednom smo sretni i zahvalni, smatramo da je ovo velika pobjeda HNS-a, naših građana i navijača.


Vidimo da je Uefa prepoznala sve ono što se napravilo s naše strane da bismo prezentirali pravu stvar, da se HNS bori protiv svih vrsta diskriminacije ” rekao je Kustić.

Zatim je dodao: “Prije toga je prethodno bilo zatvaranje disciplinskog postupka protiv Armenije. Hvala i MUP-u, prekršajnom sudu i svima koji su sudjelovali u pronalasku počinitelja, koji su sankcionirani. Hvala i našem odjelu za sigurnost koji vodi gospodin Jurjević.”

Ni sam Kustić nije vjerovao u pozitivni ishod: ” Dao sam deset posto šanse da bude pozitivan ishod. Ne mogu ulaziti u odluku žalbene komisije Uefe, najbitnije je da su pronađeni počinitelji od a su sankcionirani, što je najbitnije. Prije je bilo da mi budemo kažnjeni, mi platimo i to je to. Najbitnije je da su počinitelji nađeni, o tome smo obavijestili Uefu. Hvala im što su prepoznali našu želju da se to razriješi, želimo se boriti protiv toga. ”

Jurjević je pričao kako spriječiti buduće incidente: “Cilj je prevencija. Ako pričamo o širem problemu, postoji neprimjereno skandiranje koje neću iskoristiti, a nama se često događa u utakmicama domaćeg prvenstva i utakmice reprezentacije kada smo nezadovoljni suđenjem. Zato smo dobili uvjetnu kaznu.

Imali smo 55 tisuća Hrvata koji su to uzvikivali u Rotterdamu. Na utakmici u Rijeci smo imali 8.151 navijača, troje su napravili problem, uhićeni su i osuđeni pa je Uefa donijela jedinu odlučnu odluku. Ako u nogometu bude tako da odgovara za posljedice onaj koji je to napravio, bit će puno bolje društvo.”

Glasnogovornik Pacak komentirao je prodaju ulaznica: “Ne mogu reći koliko će točno ulaznica biti u prodaji. Ovisi koliko će od 1000 ljudi iskoristiti pravo prvokupa. Prodaja će krenuti sutra.”

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Hrvatski nogometni savez sazvao je hitnu press konferenciju u zagrebačkom hotelu Hilton u 14 sati. Na konferenciji za medije govorit će Marijan Kustić i Jurica Jurjević.

Tema press konferencije bit će odluka Disciplinske komisije Uefe o postupku za diskriminaciju na utakmici kvalifikacija za Euro 2024. između Hrvatske i Latvije na Rujevici.

Na toj utakmici predstavnik organizacije FARE uočio je ustašku zastavu na tribini s hrvatskim navijačima na Rujevici zbog čega je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a.

Hrvatskoj prijeti i da igra na praznoj Opus Areni protiv Turske, taj je susret na rasporedu 12. listopada. Konferencija počinje u 14. sati.

Prazne tribine

Podsjetimo, Općinski sud u Rijeci izrekao je prvookrivljenom D.C. novčanu kaznu u iznosu od 1300 eura, a drugookrivljenom D.S. kaznu zatvora u trajanju od 20 dana. Također, obojici je određena i zaštitna mjera zabrane prisustvovanja na svim sportskim natjecanjima u kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija na području RH s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od dvije godine, kao i na odlaske u inozemstvo na utakmice hrvatske reprezentacije uz obvezu predavanja putne isprave i javljanja u policijsku postaju, također u trajanju od dvije godine.
Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.