Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Hanžel u borbi za o(p)stanak Barišića na čelu Dinama, računa čak i na bivšeg navijača beogradskog Partizana iz Karlovca?!

Autor: Dnevno.hr

Dan uoči izbora za nove članove Skupštine, a s približavanjem Skupštine Dinama, koju već sada mnogi nazivaju povijesnom, a na kojoj će se birati novi predsjednik aktualnog hrvatskog nogometnog prvaka – u Maksimiru ne prestaju igre prijestolja.

Sukob Mirka Barišića, kojeg mnogi navijači zbog upitne prisebnosti uspoređuju s Joeom Bidenom, i klupske oporbe, koju podržavaju Bad Blue Boysi, svojevrsnu uvertiru imat će sutra, kada Izvršni odbor Dinama bira 35 budućih članova Skupštine, a ona mora biti održana do 11. ožujka ove godine, s obzirom na to da tada aktualnim izaslanicima ističu mandati.

Na poziciji klupskog šefa, jedan od najutjecajnijih članova Izvršnog odbora, kontroverzni Karlovčanin i vlasnik tiskare te istoimene poslovne grupe ‘Lana’ Nikola Hanžel i dalje vidi Mirka Berišića, a kako bi ga zadržao na daljinskom upravljaču, važno mu je u Skupštinu instalirati ljude pod vlastitom kontrolom. Upravo zbog toga i dalje najviše vjeruje vlastitim zaposlenicima, među kojima – kako doznajemo iz Karlovca – ima čak i navijača beogradskog Partizana!

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Stariji Karlovčani pamte da je išao na Partizan

Dobro informirani pojedinci iz Maksimira, koji su imali priliku vidjeti popis Hanželovih kandidata, tvrde da je najutjecajniji saveznik Mirka Barišića u zagrebačkom klubu formirao posebnu, karlovačku frakciju. Čine je Mario Frkonja, Renato Mikšić, Denis Oroši, Zlatko Kuzman, Damir Polović i Marinko Brozović. Uz neke od njih vežu se pomalo bizarne priče!

Primjerice, za Denisa Orošija karlovački navijački krugovi govore da je imao problema s ispunjenjem prijave za kandidaturu pa su mu je morali pisati članovi Uprave Hanželove Lana Grupe, a morao je po prvi puta u životu otvoriti i mail, kako bi je mogao poslati u Maksimir?! Ono što je daleko skandaloznije, upozorava naš izvor iz grada na četiri rijeke, riječ je o nekadašnjem igraču Nogometnog kluba Karlovac, poznatome po velikome prijateljstvu s vatrenim zvezdašem Rajkom Janjaninom, ali još poznatijim kao žestokim navijačem beogradskog Partizana!

Stariji Karlovčani dobro se sjećaju kako je Oroši rijetko propuštao utakmice voljenog beogradskog kluba i na njih je odlazio s Grobarima s područja Korduna i Banovine.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Poznat po prijateljstvu s Mamićem

Nikola Hanžel je u Karlovcu, za razliku od Orošija, ipak poznatiji po velikom prijateljstvu sa bjeguncem pred hrvatskim pravosuđem, Zdravkom Mamićem, koji mu je nakon bogate donacije kampanji Kolinde Grabar Kitarović, osigurao predsjedničko pomilovanje, nakon presude za gospodarski kriminal, i utaju poreza. Trenutačno Hanžel, navodno, ima problema i s Uredom europske tužiteljice, Laure Codruţae Kövesi, ali to ga ne sputava u borbi za o(p)stanak Mirka Barišića, pa u Skupštinu Dinama doslovce gura ljude po isključivom kriteriju osobne lojalnosti, a ne privrženosti Dinamu.
Uplašen mogućim reakcijama navijača, kojih u Karlovcu ima veliki broj, jedan od Hanželovih zaposlenika, Mario Frkonja, razmišlja čak i odustajanju od kandidature na koju ga je učestalim mobingiranjem doslovce prisilio gazda Hanžel… Frkonju je – kako tvrdi naš karlovački izvor – dodatno poljuljala, ali i užasnula spoznaja da ga je Barišićev lobist stavio u isti izaslanički paket s poznatim Partizanovcem Orošijem.

Posezanje za nekadašnjim sportskim lojalistima Beograda, u Barišićevoj borbi za ostanak u zagrebačkom Dinamu nije tek puka slučajnost. Potvrđuje to i primjer iz Dubrovnika, gdje se kako kandidat za člana Izvršnog odbora pojavio izvjesni Mato Đurović, kojeg Dubrovčani još uvijek pamte kao povjerenika beogradske Crvene Zvezde. Povjerenikom Delija Đurović je postao osamdesetih godina, a Dubrovčane je nagovarao na učlanjivanje u Zvezdu kada su već na grad pod Srđom počele padati crnogorske granate?!

Foto: Josip Moler / CROPIX

Skupštinari dolaze s pobjedničke liste

Podsjetimo, predsjednika Dinama birat će 60 članova Skupštine, njih 35 izabrat će Izvršni odbor tajnim glasovanjem, a 25 skupštinara ući će s pobjedničke liste – one Velimira Zajeca ili Otta Barića mlađeg.
Izbori su sutra, odluka o novim članovima Skupštine bit će poznata brzo, a onda slijedi i novo poglavlje u životu Dinama.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.