Foto: Milan Sabic/PIXSELL

HAJDUKU KRONIČNO NEDOSTAJE JEDNA STVAR! Neki predlažu krajnje radikalno rješenje, ali to bi već bio ‘harakiri’!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Nakon serije  od četiri utakmice, s dva poraza i dva remisa,  Hajduk je konačno osjetio kako izgleda pobjede.  Debi trenera Valdasa Dambrauskasa prošao je tako lijepo,  no Hajduk koliko god bio dominantan  u ovoj utakmici  i dalje izgleda ne odveć uvjerljiv. Hrvatski dragovoljac je  posljednjeplasirana momčad našeg lige  i pobjeda nad njom realno ne predstavlja neki veliki doseg…

Ipak, znakovito je  kako je Dambrauskas počeo utakmicu i tko ju je odlučio. Za razliku od Šveđanina Gustafssona koji se baš i nije trgao da u momčad stavlja donedavne Hajdukove juniore, Ljubičića  i Bikua, Dambrauskas ih je stavio  zajedno od prve sekunde. Bio je to pravi potez, ta dva dragulja i bili su kreatori pogotka koji je usmjerio, zapravo i rješio utakmicu. Biuk je probio lijevu stranu, ubacio mudro u srce kaznenog prostora gdje se “sakrio” Ljubićić I glavom pogodio u mrežu.

Do toga, ali i nakon, vrijeme je prolazilo u Hajdukovoj jalovoj inicijativi.  Livaja se trudio, ali nije bio igrač utakmice,  priznanje ipak treba dati  Hajdukovom juniorskom tandemu.

Treba vremena za ocjenu

U nastavku   je možda bilo neizvjesnosti zbog samog rezultata, ne toliko zbog igre gosta prema naprijed.  Hajduk nije odmah dao još jedan pogodak, prije toga je  već bio zgrožen  sjajnim intervencijama vratara Subašića i Petra Mamića koji je lopte izbacivao s gol crte. No, kada je  Vulikić zabio autogol u vlstitu mrežu, pokušavaju zaustaviti Sahitija u šansi, a sve nakon asistencije Livaje, sve je bilo odlučeno.

Za ocijenjivanje vrijednost posla novog trenera Litvanca Dambrauskasa ipak treba proći više vremena i spoznati kako će Hajduk izgledati u dvobojima protiv jačih suparnika. Ovako, ispada da lakšeg suparnika Dambrauskas nije mogao imati na startu svoje Hajdukove avanture.   Samo, činjenica da je utakmicu počeo  u drugačijoj  formaciji nego nesretni Gustafsson, sa Ljubičićem i Biukom zajedno u napadu,  daje mu priznanje ako ništa drugo onda za mudrost.

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Hajduku kronično nedostaju domaći igrači, već dekadama  klub plaća strašnu cijenu zbog akvizicija koje ne da nisu opravdale vrijednost nego su klub vukli prema dnu.  Hajdukova juniorska momčad sjajno igra u Ligi prvaka,  neki navijači su već skloni mišljenju da bi ti juniori trebali svi redom igrati u prvoj postavi, pa “makar se klub borio za ostanak u ligi”.

To  je  odraz razmišljanja većina Hajdukovih navijača  to misle o stranim nogometašima u klubu.




 

 

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.