Hajdukovci neće nasjesti medijskim napisima i podcijeniti Unireu

Autor: hina

'Morat ćemo zapeti iz petnih žila ako želimo eliminirati Unireu, momčad koja zaslužuje respekt', rekao je Kalinić, upozorivši da se ne smije podcijeniti Rumunje usprkos nacodnim financijskim poteškoćama zbog kojih je momčad pred raspadom.

Predsjednik Hajduka Joško Svaguša i sportski direktor Ivica Kalinić na današnjoj su konferenciji za novinare upozorili kako se protivnika Splićana u četvrtom pretkolu Europske lige rumunjsku Unireu ne smije podcijeniti, te da Hajduk neće nasjesti na medijske napise kako je rumunjska ekipa zbog financijskih poteškoća pred raspadom, te da bi ju Hajduk lako trebao eliminirati.

– Unirea je momčad koja ima najveći koeficijent u Europi od svih ekipa s kojima je Hajduk igrao u europskim natjecanjima u posljednjih deset godina. Ona je prošle godine igrala u Ligi prvaka – istaknuo je Svaguša. Dodao je kako je u Hajduku izvrsno ozračje i da će učiniti sve da eliminiraju Unireu.

– Svi u Hajduku dišemo kao jedan. Pozivam navijače da na Poljudu stvore veličanstven dekor i pokažu sliku cijeloj Europi – kazao je Svaguša. Prva utakmica igra se na Poljudu u četvrtak, 19. kolovoza, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Rumunjskoj.

Sportski direktor Ivica Kalinić je naglasio kako se ne smije podleći načinu razmišljanja da će Hajduk lako eliminirati Unireu zbog financijskih poteškoća koje su zahvatile tu rumunjsku momčad kojoj neki mediji predviđaju raspad.

– Morat ćemo zapeti iz petnih žila ako želimo eliminirati Unireu, momčad koja zaslužuje respekt. U nekim elementima momčad Uniree je bolja od bukureštanskog Dinama (kojeg je Hajduk elimirao u trećem pretkolu Europske lige), a u nekim je slabija od njega. Unirea ima jače pojedince i snažniju individualnu igru od bukureštanskog Dinama, koji je discipliniraniji i organiziraniji od Uniree – objasnio je Kalinić.

Kalinić je nedavno boravio u Rumunjskoj i gledao nastup Uniree u rumunjskom prvenstvu. Na upit je li locirao odakle prijeti najveća opasnost i gdje je šansa Hajduka, Kalinić je odgovorio potvrdno, dodavši da je svoja zapažanja prenio treneru Stanku Poklepoviću, ali da o njima ne može javno govoriti.

Po Kalinićevim riječima, svaka pobjeda Hajduka na Poljudu bez primljenog zgoditka bila bi dobra za uzvrat.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.