Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

HAJDUKOVA LEGENDA ‘ZAPALILA’ JUGOSLAVIJU I AMERIKU: Volio je izlaske i žene, i nije ga bilo briga!

Autor: J.Č

Talijanska stranica Calciomercato.com prisjetila se bivšeg Hajdukovog napadača, Slaviše Žungula.

Slaviša Žungul bio je jedan od najboljih napadača Hajduka i Jugoslavije i to u periodu kada je Jugoslavija bila ‘tvornica’ talenata.

U Hrvatskoj su ga uspoređivali s Gerdom Mullerom, ikonom Bayerna i Zapadne Njemačke.

Ipak, Slaviša je bio drukčiji od Mullera. Žungul je bio bolje građen te je u svojim potezima imao dašak elegancije, dok kod Nijemca to nije bio slučaj.

Dok je Slaviša igrao u Hajduku, bili su tri puta prvaci te pet puta su bili osvajači nacionalnog kupa.

Druga strana medalje

Ipak, Žungul je bio ‘zvijezda’ i izvan terena. Volio je noćne izlaske, barove i žene. Bio je vrlo šarmantan čovjek i očijukao je sa modelima, pjevačicama i ostalim zvijezdama.

“Volio bih da me osuđujete po tome što radim na terenu, a ne izvan njega. Golovi koje sam zabio su najbolji argumenti”, često je govorio Slaviša.




Kako je Žungul nizao uspjehe, tako su stizale ponude od raznih europskih velikana. Ipak, Žungul zbog jugoslavenskog zakona nije iz zemlje mogao ako je mlađi od 28 godina.

Uz pomoć svog agenta, Slaviša je nekako uspio pobjeći u SAD te je tamo počeo s igranjem malog nogometa. Naravno, rezultati ni tu nisu izostajali.

U jednoj utakmici malog nogometa, zabio je tri gola za samo 37 sekundi, a u jednoj je sezoni zabio čak 108 golova u 40 utakmica.




Danas, Žungul živi u uvali San Pasqual na imanju sa ženom i djecom.

 

 

 

 

 

Autor:J.Č
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.