Foto: Milan Sabic/PIXSELL

HAJDUK SLAVI NAKON BLAMAŽE: Jedan bljesak dosta za pobjedu, javila se i Torcida

Autor: I.K.

Hajduk je slavio s 1:0 protiv Šibenika u trećem kolu hrvatskog prvenstva. Splitski Bijeli su na Poljudu došli do prve ovosezonske pobjede u ligi, a dovoljan im je bio gol Samuela Edouka na asistenciju Gerga Lovrencsicsa u 27. minuti.

Bila je to i utakmica u kojoj je igračima i klubu poruku poslala Torcida. Nakon oproštaja od Europe porazom od kazahstanskog Tobola u kvalifikacijama Uefine Konferencijske lige, Hajdukovi navijači su se na tribinama ‘oglasili’ transparentom na kojem je pisalo ‘šutnja je često jača i od riječi’, a u drugih 45 minuta čulo se i njihovo navijanje.

Hajduk sada ima četiri boda u ranoj fazi nove prvenstvene sezone. Šibenik je bez bodova i zajedno s Hrvatskim dragovoljcem nalazi se na dnu ljestvice.

Mađarsko-nigerijski spoj za pobjedu

Jedini gol potpisao je Nigerijac Edouk. Napadača Bijelih je preciznom povratnom loptom sa svoje desne strane pronašao mađarski reprezentativac Lovrencsics, a nigerijski igrač je jakim udarcem ostavio Šibenikovog golmana Lovru Rogića bez puno šansi.

Odlučujući gol pogledajte – ovdje.

Dvaput okvir gola, jednom tražili penal

Hajduk je imao šansi i za više golova. U prvom poluvremenu su Biuk i Edouk po jednom uzdrmali okvir gola gostujuće momčadi, a u drugom poluvremenu Bijeli su željeli penal nakon što su u kaznenom prostoru u duelu bili Bilić i Elez. Sudac Fran Jović nije poslušao molbe Hajdukovih igrača, a nije bilo ni intervencije iz VAR prostorije koja bi dovela do pregleda snimke.

Ipak, kako se pokazalo, Bijelima je jedan gol iz prvog poluvremena bio dovoljan za pobjedu.




Hajduk – Šibenik 1:0

90’+6 – Završena je utakmica na Poljudu.

83′ – Emir Sahiti dobio je žuti karton, sudac Jović kaznio ga je zbog bacanja u kaznenom prostoru gostiju iz Šibenika.

78′ – Jakoliš je ubacio prema sredini Hajdukovog kaznenog prostora, a obrana Bijelih odbila je loptu u korner u situaciji koja nije djelovala bezazleno.




57′ – Sjajna prilika za Šibenik! Mogli su do izjednačenja, ali Bačelić-Grgić nije dobro zahvatio loptu glavom u izglednoj poziciji za opasni udarac.

56′ – Nakon što su šutnjom i transparentom poslali poruku momčadi i klubu, torcidaši su ‘proradili’ na tribinama, a zbog njihovih baklji sa Sjevera utakmica je nakratko bila prekinuta.

52′ – Hajduk je tražio penal – čini se da je bilo kontakta između Bilića i Eleza, Bilić je ‘zakačio’ hajdukovca laktom, ali sudac Fran Jović nije udovoljio željama igrača Bijelih. Jedina Jovićeva reakcija stigla je dodjelom žutog kartona za Bilića, vjerojatno zbog prigovora.

51′ – Nova šansa za Hajduk, Elez je glavom pucao pokraj gola u situaciji u kojoj je Rogić bio nemoćan na golu gostiju.

49′ – Marko Livaja je zabio za Hajduk, ali iz zaleđa.

46′ – Ušli smo u drugih 45 minuta.

45′ – Završeno je prvo poluvrijeme na Poljudu.

43′ – Rogić ponovno spašava Šibenik obranio je opasni udarac Mlakara nakon odličnog dodavanja Livaje prema napadaču Hajduka.

41′ – Zaprijetio je i Šibenik, Hajdukova obrana se jedva izvukla, ali čini se da od gola ne bi bilo ništa ni da je pao jer je dosuđeno zaleđe…

41′ – Edouk je pogodio gredu, sjajna šansa za Hajduk nakon novog sjajnog dodavanja Lovrencsicsa s desne strane!

33′ – Lovrencsics je malo izvan 16-erca imao dosta prostora za udarac, ali pucao daleko od gola.

27′ – GOOOOLLL! Hajduk vodi, Edouk je zabio na asistenciju Lovrencsicsa!

25′ – Biuk je ponovno bio pred golom Šibenčana, Bilić je u posljednji trenutak izbio loptu u korner ispred njega.

20′ – Greda Hajduka – Stipe Biuk je s lijeve strane kaznenog prostora pogodio okvir gola!

18′ – Lovre Rogić je još jednom dobro reagirao na Šibenikovom golu, izbio je opasnu loptu koju je Livaja centaršutom poslao u smjeru Edouka.

16′ – Evo i Hajdukove prve prijetnje, Rogić je na golu Šibenika zaustavio udarac Dolčeka!

9′ – Kalinić je obranio udarac Denija Jurića iz blizine, Šibenik je mogao povesti!

1′ – Počela je utakmica na Poljudu!

Početni sastav Hajduka:
Kalinić – Dolček, Elez, Simić, Lovrencsics – Krovinović, Vuković – Biuk, Livaja, Eduok – Mlakar.

Početni sastav Šibenika:
Rogić – Kvesić, Bilić, Perić, Batarelo – Mesa – Jakoliš, Julardžija, Ćurić, Sahiti – Jurić.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.