Foto: Ante Cizmic/CROPIX

HAJDUK SLAVI, DVAPUT JE PALA CRVENA ZVEZDA: Kakav uspjeh za ovu momčad, a još bez reprezentativaca…

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Prva momčad Hajduka za sobom je ostavila vikend koji je donio poraz od Dinama u derbiju na Maksimiru, s 4:1 u korist zagrebačkih Plavih, sa sva četiri primljena gola momčadi Valdasa Dambrauskasa u padu u drugom poluvremenu utakmice na Maksimiru. Nakon toga, pojavile su se dvojbe je li sadašnji Hajduk dovoljno dobar za pariranje Dinamu u borbi za naslov prvaka. Traju analize, među kojima mnoge ističu da ova momčad splitskih Bijelih ipak nema kvalitetu za glavni domaći trofej, ali poslije vikenda koji je za nama, bilo je i dobrih vijesti za klub.

Uspješne nastupe imale su mladi igrači Hajduka, ponajprije momčad kadeta II, u uzrastu do 16 godina. Hajdukovci su na međunarodnom turniru u mađarskom Miskolcu, na natjecanju DVTK Rakaczki Cup, kući otišli s osvojenim drugim mjestom, uz poraz od praške Sparte s 1:0 u korist češke momčadi u finalu turnira.

Prije toga, Hajduk je izborio finale u konkurenciji u kojoj je jedan od protivnika bila i beogradska Crvena zvezda. Za dolazak do završnice turnira trebalo je osvajanje prvog mjesta u skupini, što je mladoj momčadi splitskih Bijelih pošlo za rukom.

Dobar nastup protiv Beograđana

Hajduk je svoju pobjedu nad Crvenom zvezdom u skupini turnira u Mađarskoj proslavio s 3:1, a druga pobjeda u prvom dijelu natjecanja stigla je s 2:0 protiv slovačkih Košica. Na putu do prvog mjesta u grupi, tu je bio i jedan remi, s 1:1 protiv domaćeg DVTK-a, a sve ovo je mlada momčad koju vodi trener Marko Sičić ostvarila oslabljena, bez pomoći sedmorice reprezentativaca koji nisu bili na raspolaganju za ovaj turnir.




Beograđane svladali i u Međimurju

Hajduk je bio u jakoj hrvatskoj i međunarodnoj konkurenciji na još jednom turniru, na igralištu NK-a Međimurec u naselju Dunjkovec-Pretetinec, istočno od Čakovca. Ondje su u akciji bili pioniri, u uzrastu do 14 godina, od domaćih klubova igrali su i Dinamo, Osijek, Varaždin i Međimurec, a mladi hajdukovci su u skupini svladali Crvenu zvezdu, s 2:0 na putu do četvrtfinala.

Četvrtfinalisti su bili i Dinamo, Osijek i Varaždin, svi bez dolaska do polufinala, a nakon razigravanja za plasman u kojem su slavili protiv Hajduka i Osijeka, mladi dinamovci su na kraju turnira bili peti. Osječani su završili na šestom mjestu, Hajduk je bio sedmi, Varaždin osmi, dok je domaći Međimurec na kraju natjecanja bio na 14. poziciji među 16 sudionika ovog turnira.

Pobjednik u Međimurju bio je grčki PAOK, s 1:0 u finalu protiv belgijskog Standarda iz Liegea.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.