Hajduk ‘popio’ tri komada, Tomasov dao nadu za uzvrat

Autor: G.R.

Hrvatski predstavnik Hajduk poražen je s 3:1 na gostovanju kod rumunjskog Dinama. Slabu nadu za prolaz dalje Splićanima je donio Marin Tomasov pogotkom u drugom poluvremenu.

U prvoj utakmici 3. pretkola Europa lige hrvatski predstavnik Hajduk poražen je na gostovanju kod rumunjskog Dinama iz Bukurešta rezultatom 3:1.

Splićani su utakmicu otvorili katastrofalno, pa su domaćini poveli već u 5. minuti. Nakon spore reakcije splitske obrane, vratar Subašić u kaznenom je prostoru srušio rumunjskog igrača Troju, a sudac je bez oklijevanja pokazao na bijelu točku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Cristea.

Za dvostruko vodstvo domaćina, već u prvom poluvremenu, pobrinuo se domaći branič Garata, koji je u 39. minuti povisio rezultat na 2:0. Pogotku je prethodila katastrofalna reakcija vratara Danijela Subašića, koji je na jedan lagani udarac zaplivao, lopta se odbila od vratnice do Garatea koji iz prve šalje loptu u prazna splitska vrata.

U nastavku Hajduk nastupa odlučnije i agresivnije, a trud im se isplatio u 64. minuti kada je Marin Tomasov zabio za 2:1. Pogotku je prethodila pogreška rumunjske obrane.

Međutim, Splićani se nisu stigli niti proveseliti, a Dinamo je vodio s 3:1. Autor prekrasnog pogotka u 70. minuti bio je rumunjski veznjak Kone.

Svoju priliku za prolaz dalje splitski Bili će tražiti u uzvratu na Poljudu.

LIVE: Dinamo – Hajduk 3:1




Autor:G.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.