Foto: Tom Dubravec / CROPIX

HAJDUK OPET MASNO PLAĆA: Nastavlja se skupa igra na Poljudu, stiglo i novo objašnjenje

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Hajduk se ne uspijeva riješiti rezultatske krize, a u nadi da će poboljšanje stići nakon stanke koja je došla zbog reprezentativnih utakmica, na Poljud je stigla nova neugodna vijest zbog zbivanja u proteklom kolu SuperSport HNL-a. Splitski Bijeli su u subotu kod kuće bili razočarani poslije 2:0 protiv Istre 1961 u utakmici 10. kola, a danas je stigla i još jedna posljedica koju je donio taj susret.

Alan Klakočer, disciplinski sudac SuperSport HNL-a, ove sezone ne ‘štedi’ Hajduk, ovog puta uz novu kaznu zbog ponašanja navijača. Splitskim Bijelima određeno je da moraju platiti 30 tisuća kuna zbog bakljade i druge pirotehnike, s objašnjenjem čega je sve tu bilo.

‘Na utakmici Hajduk – Istra 1961 pripadnici domaće navijačke skupine Torcida smješteni na sjevernoj tribini su u 81. minuti zapalili najmanje 30 baklji, a od čega su dvije bačene na tartan stazu. Tijekom utakmice od strane iste navijačke skupine još je zapaljeno 13 baklji te su aktivirana tri topovska udara i dvije petarde’, stoji uz odluku koju je donio disciplinski sudac.

Već prešli ‘stotku’

Hajduk ove sezone niže novčane kazne iz kola u kolo, a s njima, iz blagajne je već otišlo više od 100 tisuća kuna. Nije to malo novca, pogotovo ako se uzme u obzir da se tek ušlo u drugu četvrtinu prvenstva, a pored toga, splitski Bijeli imaju utakmicu manje od većine ostatka lige, onu odgođenu iz četvrtog kola protiv Gorice, koja će biti odigrana 26. listopada na Poljudu.

Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Udarac i za zagrebački dvojac

Odlukom disciplinskog suca Klakočera, stigao je i udarac za zagrebački dvojac, Dinamo i Lokomotivu, koji su u nedjelju u 10. kolu igrali u Kranjčevićevoj, a Dinamo je slavio s 2:1. Taj udarac bio je financijski znatno manji od onog za Hajduk.

Zagrebački Plavi su zbog baklji i dimnih bombi dobili kaznu od 6.000 kuna, a Lokomotivi je kao domaćinu i organizatoru određeno da mora platiti 5.000 kuna.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.