Foto: Tino Juric/PIXSELL

HAJDUK KAŽNJEN ZBOG VRIJEĐANJA SUCA: Izašla snimka o kojoj se priča

Autor: J.Č

Hajduk je opet dobio disciplinsku kaznu HNL-a zbog događaja na utakmici protiv Lokomotive na Poljudu.

Alen Klakočer, disciplinski sudac hrvatske nogometne lige, odlučio je da će splitski klub dobiti kaznu u iznosu od 50 tisuća kuna. Klub će biti kažnjen zbog skandiranja Torcide protiv suca utakmice, Ivana Bebeka te zbog pirotehnike.

Naime, u devetoj minuti dogodila se sporna situacija u kojoj je De Haas srušio Livaju u kaznenom prostoru, a Bebek nije reagirao. Marko Livaja je poludio te svojom reakcijom zaradio žuti karton.

Kasnije se ispostavilo da je kontakta bilo, ali po sucu očito nedovoljno za najstrožu kaznu.




Navijačka skupina Hajduka nakon toga je počela skandirati:

“Ubij, ubij Bebeka” i “Bebeku, Turčine, napuši se k…”

Videozapis ovog događaja pogledajte – OVDJE.




Izašla sporna audiosnimka

Uz vijest o kazni koju je dobio Hajduk, u javnosti se pojavila i snimka na kojoj je navodno glas suca Bebeka. Snimka nije autentificirana, a na njoj se čuju riječi koje napadaju Hajduk i njegove navijače, kao i dio splitskih novinara.

‘Ako ćemo mi ići tako da ćemo zadovoljiti Hajduk i navijački puk Hajdukov, pa da onda oni ne bi mijaukali, onda je najbolje da utakmicu na Poljudu krenemo s 2:0 i da onda možemo normalno suditi. To mi je degutantno’, čuje se na snimci.

Na audiozapisu se čuju i riječi da je pet splitskih novinara priznalo da nije bilo penala u spornom kontaktu gostujuće obrane s Markom Livajom, ali ‘oni nemaju muda to napisati’, dodaje se. U napadačkim riječima na snimci posebno je izdvojen jedan novinar, Blaž Duplančić, redoviti komentator na Dalmatinskom portalu.

‘On je uvijek bio takav i on će umrijeti takav. To je jedno obično smeće’, čuje se na audiozapisu.

 

Autor:J.Č
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.