Foto: Tom Dubravec / CROPIX

GVARDIOL NE BI ODBIO DA KRENE KAO I MODRIĆ: ‘I ja bih to volio jednog dana!’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Na kraju prvog kruga Svjetskog prvenstva u Katru, Hrvatska je proslavila ulazak u osminu finala u kojoj će se sresti s Japanom, a za sve koji još nisu upoznali njegove kvalitete, osobito za strane medije, u prvom planu ostaje ono što je za Vatrene u dosadašnjem tijeku SP-a pokazao Joško Gvardiol. Cijena skače, po tržišnoj vrijednosti koju ima Transfermarkt, iznosi 60 milijuna eura, a s obzirom na to da je SP velika pozornica na kojoj se prate igrači, to bi moglo i porasti s obzirom na to kako igra 20-godišnji stoper Vatrenih.

Traju i priče gdje će Gvardiol ići dalje na svojem klupskom putu, s pretpostavkom da će ga njemački RB Leipzig teško zadržati dugo. Ugovorno je vezan do ljeta 2027., međutim, stigne li bogata ponuda, mogao bi stići brži rastanak uz priliku da u Leipzigu jako zarade na mladom hrvatskom adutu, koji je s predstavama u Katru sve veća zvijezda.

U inozemnim medijima, Gvardiol je pažnju privukao i u Španjolskoj. Tamošnja sportska stranica Relevo približila je mladog Vatrenog, donoseći i njegove riječi o jednoj od želja za nastavak karijere – povezanoj s Real Madridom u kojem svoj put i status klupske legende gradi hrvatski kapetan Luka Modrić.

‘To je najveći klub na svijetu’

“Real Madrid je najveći klub na svijetu, pa tko zna… Možda i ja jednog dana mogu igrati tamo. To bih volio”, donio je španjolski portal Gvardiolove riječi o madridskom klupskom velikanu.

Za sada, priča ide dalje u Leipzigu, a početkom idućeg tjedna, dolazi i novi izazov u hrvatskom reprezentativnom dresu. U ponedjeljak s početkom u 16 sati po našem vremenu protiv Japana, slijedi borba za četvrtfinale SP-a.

Pričao i o Olmu

U klupskim vodama u Njemačkoj, Gvardiol je suigrač, a i dobar prijatelj s Danijem Olmom, još jednim nekadašnjim dinamovcem. Kako kaže, za sada nisu pričali za vrijeme SP-a, ali vjeruje da će doći i taj kontakt, pa i malo šale, na što su zajedno naviknuti u Leipzigu. Moglo je biti i susreta na terenu, međutim, takva mogućnost nije se ostvarila nakon što su Španjolci izgubili od Japana u posljednjem kolu prvog kruga i time su završili na drugom mjestu u svojoj skupini.

Izvor: Screenshot/Instagram

‘Modrić mi ne treba govoriti koliko je Real velik’

Priča o Realu dovodi Gvardiola u kontekst mogućeg dolaska u dres madridskog velikana, prije ili kasnije, a time bi u svojoj karijeri bio na tragu Luke Modrića.




“Luka mi ne mora govoriti o Real Madridu, za to nema potrebe. Već sve znam. Znam da je to najveći klub na svijetu i koliko je važno da me netko povezuje s takvim klubom”, donijela je španjolska stranica Gvardiolove riječi.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.