Foto: Tom Dubravec/CROPIX

GVARDIOL ČEKA, CHELSEA NAŠAO NOVOG IGRAČA: Okrenuli se drugom reprezentativcu, poznati i detalji

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Počeo je zimski prijelazni rok, a na njegovom otvaranju, spominje se da je Joško Gvardiol pao u drugi plan kao jedna od ‘meta’ londonskog Chelseaja nakon što je bio želja londonskog kluba. Umjesto toga, 20-godišnji stoper hrvatske reprezentacije bi u dogledno vrijeme ipak mogao ostati u RB Leipzigu s obzirom na to da je Chelsea pronašao drugog stopera.

The Athletic tvrdi da je dogovoren dolazak Benoita Badiashilea, sadašnjeg igrača Monaca. Radi se o 21-godišnjem francuskom stoperu, tamošnjem mladom reprezentativcu koji ima i dva nastupa za najjaču francusku nacionalnu momčad. Po podatku Transfermarkta, Badiashileova tržišna vrijednost je 40 milijuna eura. Ugovor s Monacom traje mu do lipnja 2024.

Gvardiolu je, podsjetimo, tržišna vrijednost nakon SP-a skočila na 75 milijuna eura, po Transfermarktu, a s RB Leipzigom ima ugovor do kraja lipnja 2027., što zainteresiranim klubovima otežava njegovo dovođenje.

Cijena puno diktirala

Kako tvrdi The Athletic, odšteta za Francuzov dolazak iz Monaca u Chelsea je 38 milijuna eura. Tržište govori svoje, a u takvoj situaciji, Gvardiol je puno skuplja opcija za londonski klub u zimskom prijelaznom roku.

Odšteta koju RB Leipzig traži za 20-godišnjeg sjajnog Vatrenog je znatno veća nego ona za Badiashilea u Monacu. Prije nepunih mjesec dana, spominjalo se da Chelsea za Gvardiola priprema ponudu od 90 milijuna eura, što bi možda ispunilo očekivanja njemačkog kluba, ali u Londonu su se ipak okrenuli jeftinijem igraču na stoperskom mjestu.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Dok se Chelsea bavi završnim detaljima povezanim s dolaskom svojeg novog stopera, oko Gvardiola su se za vrijeme i nakon SP-a ‘vrtjela’ nagađanja povezana i s drugim klubovima. Dio ove priče bio je i Real Madrid, s mogućnošću da se ondje pridruži Luki Modriću.

Spominjao se i Manchester City, kako je tvrdio talijanski sportski novinar Alfredo Pedulla, s vrtoglavo visokom ponudom od 130 milijuna eura za RB Leipzig.




Podsjetimo, situaciju oko potencijalnog Gvardiolovog transfera pažljivo prate i u Dinamu. Dok je odlazio s Maksimira u Leipzig, u transferu dogovorenom u ljeto 2021., važna stavka za zagrebačke Plave bilo je pravo na 20 posto iznosa od prijelaza mladog Vatrenog u neki novi klub.

Prije toga, Dinamu je za Gvardiolov odlazak već pripala odšteta od 18,8 milijuna eura.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.