(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

GUARDIOLA I KLOPP KRENULI U RAT S NEDODIRLJIVIMA! Ove riječi će dobro uzdrmati čak i Hrvatsku!

Autor: Bruno Herljević

Menadžeri Jurgen Klopp i Pep Guardiola inače su veliki rivali. Prošle sezone vodili su ‘mrtvu’ utrku za naslov prvaka koji je na kraju ipak otišao na mančesterski Etihad. Nijemac i Španjolac jesu sportski rivali, ali su ujedno profesionalci koji se međusobno poštuju. E sada, menadžeri su odlučili iskoristiti svoju reputaciju, dvojice ponajboljh trenera današnjice, kako bi ukazali na kroničan problem s kojim se muče svake sezone.

I Liverpool i City započinju sezonu bez nekoliko važnih igrača koji su tijekom ljeta pomagali svojim reprezentzacijama. Iz sezone u sezonu sve više igrača u vrhnuskim klubovima gotovo da i nema pauzu. Prisjetite se samo Luke Modrića prošle sezone kada je sa Svjetskog prvenstva odmah krenuo u novu sezonu s Realom, uz tek tjedan dana godišnjeg odmora i predaha. Dakako, to se odrazilo na njegovu formu koju je uhvatio tek negdje u siječnju, kada je već bilo prekasno i kada je postalo jasno da će Real doživjeti debakl na svim razinama.

Klopp i Guardiola suočavaju se s istim problemom u svojim klubovima. Ako nije u pitanju Euro, onda je Mundijal, a kada nije nitzi jedno od toga, onda su tu Copa America i Afrički kup nacija. Nekolicina igrača još uvijek se nije priključila Cityju i Liverpoolu baš zbog sudjelovanja na potonjim natjecanjima, a to znači kako neće sudjelovati na pripremama koje su temelj cijele sezone.

”Ne možemo i ne smijemo zaboraviti činjenicu da smo počeli novu sezonu, a da Riyad Mahrez još nije završio prethodnu. Ovaj suludi raspored i ritam će nam ubiti igrače. Nećemo moći još dugo izdržati ovaj tempo. Igrači moraju disati, moraju se odmoriti kako bi mogli igrati najbolji nogomet. Jednostavno, moraju imati odmor”, rekao je Guardiola.

S njim se složio i Klopp.

”Možda će vam ovo zvučati kao žalopojka, ali dugoročno je situacija neodrživa. Imali su užasno teško ljeto. Nogomet nije vožnja bicikla pa da se nadoknadi forma kad malo ispadnete iz ritma. Forma se jako teško može vratiti. Moramo nešto promijeniti u budućnosti, jednostavno moramo jer će nam igrači pregorjeti”, kazao je trener Liverpoola.

Sve je jasno, dvojica najvećih su svoje rekli, a sada je pitanje kako će njihove riječi shvatiti prvenstveno nogometaši, pa onda i Savezi te na koncu krovne organizacije UEFA i FIFA. Tempo je ubojit, pojedinci, poput recimo Rakitića i Modrića, odigravaju više od 50 utakmica godišnje ako se pribroji i reprezentacija, a da pritom predaha gotovo da i nemaju. Možda je vrijeme za promjene?




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.