Gospodine Platini, kako bi bilo da nam konačno nešto i kažete?

Autor: Ante Junaković

Jasno je da će Platinijev dolazak u Zagrebu čelnicima Saveza poslužiti kao izvrsna izborna kampanja uoči izbora za predsjednika HNS-a u prosincu, gdje se kao protukandidati Markoviću pojavio – Igor Štimac.

Što li ćemo doznati u srijedu tijekom posjete predsjednika Uefe, Michela Platinija, Zagrebu i Hrvatskom nogometnom savezu? Hoćemo li biti bogatiji za spoznaju o pošasti namještanja utakmice koje drma Europom, ali i Hrvatskoj. Isto tako, hoćemo li znati zašto je Robin Bokšić, glavni istražitelj za Hrvatsku dobio otkaz od samog Platinija? Je li finalna utakmica hrvatskog nogometnog Kupa Dinama i Hajduka bila namještena ili ne, je li uopće još pod sumnjom…

Bezbrojna su pitanja, a Michel Platini održat će u srijedu u 13.15 u zagrebačkom hotelu Sheraton prigodnu konferenciju za novinare. Zanimanje je golemo, jer novinarima se ne gledaju izljevi ljubavi između Platinija i Markovića, već ih zanimaju konkretne stvari…

Jasno je da će Platinijev dolazak u Zagrebu čelnicima Saveza poslužiti kao izvrsna kampanja uoči izbora za predsjednika HNS-a u prosincu, gdje se kao protukandidati Markoviću pojavio – Igor Štimac.

Bit će zanimljivo vidjeti i s kim će se Platini susresti u srijedu u Zagrebu, s kojim ljudima iz državnog vrha. Iz samog HNS-a saznajemo, jako šturo:

‘Radimo na tome, sigurno je da će se sresti barem s jednim najvišim dužnosnikom, u ovome trenutku zbog protokolarne gužve teško je reći s kim i kada’.

Riječ je o dolasku Platinija kod predsjednika Republike, Ive Josipovića ili premijerke Jadranke Kosor.

Uglavnom, iako je posjeta protokolarna, jer Platini je na turneju Europom, u tri dana prije Zagreba posjetio Varšavu i Tiranu, moglo bi biti jako interesantno. No, hoće li nam Platini u Zagrebu uopće biti pričljiv?




Autor:Ante Junaković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.