Foto: Tom Dubravec / CROPIX

‘GLEDAT ĆE MODRIĆA I KRAMARIĆA UMJESTO DA UČE’ Hrvatska priča iznenadila Nijemce, sjetili se Tuđmanovih riječi

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Utakmica između Hrvatske i Belgije igra se sutra od 16 sati te cijela nacija je s nestrpljenjem očekuje. Za vrijeme igranja utakmice neka djeca će biti u školi. Njemački portal Stuttgarter Zeitung komentirao je odluku Ministarstva da djeca gledaju utakmicu u školama.

“Kad hrvatski “Vatreni” na stadionu Ahmed bin Ali u dalekom Katru zaigraju protiv Belgije za plasman u osminu finala, u učionicama od Vukovara do Dubrovnika navijat će se pred velikim ekranima ili mobitelima. Bit će Modrić umjesto matematike i Kramarić umjesto likovnog.” započeo je Zeitung, a prenosi Fenix magazin.

Zatim su nastavili: ” Hrvatsko ministarstvo je omogućilo da Svjetsko prvenstvo u nogometu postane službeni dio školske svakodnevnice u zemlji aktualnog doprvaka, ”

Spomenuli su i Tuđmana

Prenijeli su i riječi Franje Tuđmana koji je u 90ima rekao da su nogometne pobjede oblikovale nacionalni identitet jednako kao i ratovi. Dotaknuli su se i kritičara ovih odluka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)




Prenijeli su riječi, Nade Lovrić, predsjednice sindikata zaposlenih u srednjoj školi: “Ne prekidate operaciju slijepog crijeva zbog utakmice pa zašto bi se onda prekidala nastava zbog utakmice?”

Drama koja se digla oko ovog stigla je i do Njemačke. Čudno da su ovolike rasprave oko svega s obzirom da su profesori i škole rekli da će nadoknaditi izgubljene sate.




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.