Foto:youtubescreenshot

GDJE SU ‘NESTALI’ MILIJUNI? Zvijezda u problemima, bacio se u posao i uvalio u nevolje…

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Nakon završetka igračke karijere, bivši španjolski reprezentativac Gerard Pique se sasvim okreće svojoj poslovnoj priči u kojoj je u prvom planu tvrtka Kosmos, a s jednim projektom, organizacijom Superkupa Španjolske, našao se u problemima.

Kako donose mediji u Piqueovoj domovini, tamošnji istražitelji nastoje ući u trag iznosu od 3,4 milijuna eura, s navodima da se ne zna gdje je taj novac za koji se spominje da je išao s jednog računa Piqueove tvrtke na drugi.

Sve se događalo nakon uplaćenog iznosa od Vlade Saudijske Arabije, a novac je stigao zbog organizacije Superkupa u toj arapskoj zemlji.

Kakva je bila uloga Kosmosa?

U istrazi u ovom slučaju, u španjolskim medijima spominje se i uloga Kosmosa, s navodima da je Piqueova tvrtka bila posrednik prije prihvaćanja ponude da Superkup Španjolske bude održan u Saudijskoj Arabiji.

Nakon ovog, Pique će trebati dati odgovore istražiteljima, a sve se događa nedugo nakon što je odigrao posljednju utakmicu u karijeri u dresu Barcelone.

Odluka o završetku igranja stigla je neočekivano, no sada se o bivšem reprezentativcu priča zbog druge stvari, u situaciji u kojoj je u prvom planu Kosmos, poznat i po drugom velikom sportskom projektu.




U suradnji s Međunarodnim teniskim savezom, Piqueova tvrtka potaknula je promjene u izgledu Davis Cupa, najjačeg muškog teniskog reprezentativnog natjecanja, čija se završnica više ne održava u nekoliko različitih termina tijekom godine po principu domaćinstava i gostovanja reprezentacija koje igraju, već je sada u igri dvodijelni završni turnir na nekoliko lokacija.

U posljednjem Davis Cupu u starom sustavu natjecanja, održanom 2018., pobjednik je bila – Hrvatska, a potom je na svoje došao novi princip igranja iza kojeg stoji i Kosmosov ‘potpis’.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.