GDJE SU GRANICE I JE LI TO NORMALNO? Mourinhu duplo veća plaća nego Kloppu, a nije najplaćeniji trener na svijetu!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Ova kratka pričica je pričica o čudesnim usporedbama plaća najelitnijih nogometnih trenera. Neke su usporedbe toliko apsurdne da se slobodno možemo zapitati u kojem mi to svijetu živimo. Novi menadžer Tottenhama Portugalac Jose Mourinho postao je drugi najplaćeniji nogometni stručnjak na svijetu s godišnjom plaćom od 17.5 milijuna eura. Portugalac je na klupi Spursa zamijenio Mauricija Pochettina potpisavši ugovor na tri i pol godine.

Veću trenersku plaću od Mourinha ima samo Španjolac Pepe Guardiola koji u Manchester Cityju zarađuje 23 milijuna eura po sezoni.

Mourinho je po zaradi iza sebe ostavio trenera Atletico Madrida Diega Simeonea koji zarađuje 15 milijuna eura po sezoni, Španjolca Rafaela Beniteza s 13 milijuna eura u kineskom Daliang Yifangu, te Talijana Fabija Cannavara u kineskom Guangzhou Evergrandeu i Francuza Zinedinea Zidanea na klupi Real Madrida koji zarađuju po 11.5 milijuna eura.

Zanimljivo, Mourinho će zarađivati dvostruko više od Nijemca Jurgena Kloppa, menadžera aktualnog europskog prvaka koji u Liverpoolu ima osam milijuna eura po sezoni.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.