Foto: Josko Ponos/CROPIX

(FOTO) TORCIDA SE POKLONILA HEROJIMA OLUJE: Sjajna poruka i pjesma punog Poljuda

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Hajduk je u prvoj ovosezonskoj utakmici na Poljudu dočekao portugalsku Vitoriju Guimaraes, a dan prije proslave 27. godišnjice akcije Oluja, sjeverna tribina splitskog stadiona imala je i posebnu poruku posvećenu herojima oslobađanja toga dijela Hrvatske 5. kolovoza 1995.

‘Dok su korijeni zemlje čuvali suze i znoj, oni su sanjajuć svjetlo išli u nemoguć boj. Oluja ’95’, pisalo je na transparentu na kojem se Torcida nakon pola sata igre protiv Portugalaca na poljudskom Sjeveru poklonila herojima dan uoči proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Raspjevani Poljud gurao Hajduk

Poruka posvećena akciji Oluja i njezinim junacima osvanula je na sjevernoj tribini u prvom poluvremenu u kojem je Hajduk držao konce igre u svojim rukama. Pri tome su i ispunjene tribine imale veliku ulogu, s pjesmom prije početka utakmice i nastavkom nakon što se krenulo s centra, u guranju splitskih Bijelih prema golu portugalske momčadi.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Zaiskrilo pri kraju poluvremena

Na terenu, najviše napetosti stiglo je pri kraju prvog dijela. Prvo su Hajdukovi igrači i puni Poljud tražili penal za Bijele u dvije situacije u kojima je došlo do igranja rukom gostujućih igrača, ali nije bilo reakcije švedske sudačke ekipe koju predvodi Mohammed Al-Hakim.

Potom, već na samom kraju prvog poluvremena, Marko Livaja pobjegao je po desnoj strani i zaprijetio je gostujućem golmanu Bruni Vareli, ali Vitorijin čuvar mreže uspio je obraniti taj udarac u bliži kut odbijanjem lopte u korner.

Bilo je puno pjesme na tribinama, uz poruku posvećenu oslobađanju hrvatskog teritorija u kolovozu 1995., a potom, postalo je jako zanimljivo i na terenu baš prije odlaska na odmor…




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.