FOTO: YouTube

(FOTO) SVI PRIČAJU O NJEMU: Njemačkom wunderkindu nitko ne vjeruje da ima 12 godina, šalju ga na testiranja

Autor: Željka Orešković

Njegova sportska postignuća pala su u drugi plan.

Youssoufa Moukoko 12-godišnji je dječak i jedan od najtalentiranijih mladih nogometaša na svijetu. U prošloj sezoni on je zabio 33 gola za U-15 ekipu Borussije iz Dortmunda, a čak 13 komada zabio je u samo pet utakmica za U-17 momčad. Na ovakvoj statistici mogli bi pozavidjeti i mnogo stariji, ali te brojke padaju u drugi plan.

Svjetski mediji počeli su pisati o Youssoufaiju, u početku zbog rezultata, a onda su mnogo primijetili da je nogometaš igrački i fizički puno razvijeniji od prosječnog 12-godišnjaka. Mnogi vjeruju da je Nijemac, koji je nakon sjajne igre u Borussiji debitirao za U-16 reprezentaciju, puno stariji.

U dokumentima stoji da je Moukoko rođen 20. studenog 2004. godine, ali zbog pritiska javnosti, kojoj je nevjerojatno da ima samo 12 godina, on će biti podvrgnut dodatnim testiranjima kako bi se uvjerili da u njegovu dob.

Inače, njemački Bild objavio je da Moukoko ima djevojku, također nogometašicu, koja je od njega starija šest godina.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.