Foto: Slavko Midzor/PIXSELL/Ilustracija

(FOTO) SRBIJA DOBIVA STADION OD 257 MILIJUNA EURA! Zna se i lokacija, a i ime! Evo kako će izgledati

Autor: F.F

Baš kao što je slučaj u Hrvatskoj, Srbija već dugo vremena čeka nacionalni stadion. Uskoro bi trebali početi radovi na izgradnji najnovijeg stadiona kod ‘komšija’.

Još se ne zna točan datum početka radova, ali je službeno predstavljen budući izgled stadiona od strane Ministarstva građevinarstva, prometa i infrastrukture i Urbanističkog zavoda Beograd.

Izvor: Ministarstvo financija Srbije

Predstavljen je izgled i kompletna dokumentacija, a izgradnja stadiona trebala bi koštati 257 milijuna eura!

Prekrasan izgled

Božidar Bojović iz Urbanističkog zavoda Beograd objasnio je gdje bi se točno stadion trebao nalaziti:

“Budući stadion nalazit će se na djelu gradske općine Surčin, na djelu Surčinskog polja kod obilaznice Beograd. Na ukupno 114 hektara državnog zemljišta, gradit će se jedan od najmodernijih stadiona iz takozvane kategorije četiri, koju je odredila UEFA. Objekt će morati ispuniti veoma precizne i stroge standarde UEFA-e i FIFA-e“, poručio je.

Izvor: Ministarstvo financija Srbije

Ime stadiona trebalo bi biti ‘Srbija‘, a tamo bi trebala biti smještena i nogometna akademija. Planirano je i otvaranje trgovačkog centra te muzej Nogometnog saveza Srbije. Očekuje se da će biti izgrađen do 2025. godine.

Izvor: Ministarstvo financija Srbije




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.