Photo by Ian MacNicol/Getty Images

(FOTO) PREDIVNA GESTA SLAVNOG NOGOMETAŠA: Evo kako je odao počast dječaku za čiji se život borio

Autor: Bruno Herljević

Nogometnu 2017. godinu svakako je obilježila i priča o Jermainu Defoeu i dječaku Bradleyju. Mladi navijač Sunderlanda, za koji je Defoe tada igrao, preminuo je od rijetkog oblika raka, a posljednje mjesece, tjedne i dane prije njegove smrti s njim je provodio Defoe.

Hitronogi napadač s Bradleyjem je radio sve, gledali su zajedno utakmice, družili se, igrači, čak ponekad i spavali. Defoe je s mladim navijačem bio do posljednjeg trenutka i svim se mogućnostima borio za njegov život.

I danas, gotovo godinu dana kasnije Defoe i dalje pati zbog prerane smrti svog prijatelja Bradleyja pa mu je u čast odlučio istetovirati njegovo ime na ruci kao podsjetnik na jedno predivno prijateljstvo.

“Bilo mi je strašno teško. Jako dugo ovo držim u sebi. Pokušao sam biti jak i zbog sebe i zbog njegove obitelji koja je divna, ali ne znam kako opisati što osjećam. Kada sam ga prvi put vidio, nisam mogao vjerovati da je tako bolestan jer je dotrčao do mene. Povezali smo se u sekundi”, rekao je to Defoe nekoliko dana prije nego što je mali Bradley napustio ovaj svijet.

Defoe se nakon smrti mladog navijača oprostio od njega pismom.

“Teško je naći riječi kako bih opisao koliko mi je značio taj dječak. Način na koji je izgovarao moje ime, njegovi osmjesi kad mu je prilazila kamera kako bi ga snimila kao malu zvijezdu. Tvoja hrabrost inspirirat će me do kraja života. Promijenio si me kao čovjeka, Bog te ima u svojim rukama, ali ja te imam u svom srcu. Spavaj mirno, maleni moj, najbolji prijatelju”, napisao je to Defoe.

U spomen na mladog Bradleyja i jedno veliko prijateljstvo Defoe je napravio tetovažu.




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.